Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2018,
13.29

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Ironman

Nedelja, 23. 9. 2018, 13.29

5 let, 7 mesecev

I feel Slovenia 70.3 Slovenian Istria

Ironman v Kopru dobil Poljak Rajca, naš najboljši je bil Janez Klančnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
ironman koper slovenia | Poljak Michal Rajca je zmagovalec prvega polovičnega ironmana v Sloveniji. | Foto Grega Valančič/Sportida

Poljak Michal Rajca je zmagovalec prvega polovičnega ironmana v Sloveniji.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Poljak Michal Rajca je zmagovalec triatlonskega ironmana v Kopru, prve takšne športne prireditve v Sloveniji. Za 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21 kilometrov teka je potreboval 4:18:52 ure.

"Težak dan je bil, še posebej zahtevna je bila kolesarska trasa. Res sem vesel zmage, tudi zaradi izjemnih navijačev, ki so mi res pomagali. Pred tekom sem zaostajal štiri minute, a sem videl, da mi gre dobro, na 15. kilometru sem prišel v vodstvo in ga zadržal do konca," je zmago pospremil zmagovalec krstnega ironmana v Sloveniji.

Na startu je bilo 1400 udeležencev iz več kot 40 držav, ker je bila to prva izvedba takšnega tekmovanja v Sloveniji pod blagovno znamko Ironman, pa so lahko nastopili le licencirani rekreativci.

ironman koper slovenia | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Najboljši naš je bil Janez Klančnik, ki je bil tretji

Drugi je bil Nemec Jakob Hendl (4:21:10), tretji pa najboljši domači predstavnik Janez Klančnik. S časom 4:22:01 je po za zdaj še neuradnih podatkih tudi zmagal v svoji kategoriji 30-34 let.

"Na progi je bilo enkratno, nisem imel težav, plavanje je bilo 'okej', brez večjih valov, na kolesu mi je uspelo razporediti moči po trasi, v teku pa sem imel svoj ritem, šel sem po občutku. V Izoli pri 14. kilometru sem imel malo krize, a so me tudi navijači ponesli. Prišel sem k sebi, v zadnjih kilometrih pa je bila spodbuda fantastična in sem pozabil na bolečine," je nastop v Kopru podoživel najhitrejši slovenski udeleženec.

Pri ženskah je bila najboljša Nemka Kristina Ziemons s časom 4:51:57.

Tekmovalce najprej čaka 1.9 kilometrov plavanja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tekmovalce najprej čaka 1.9 kilometrov plavanja. Foto: Grega Valančič/Sportida

Druga disciplina je kolesarstvo. Tekmovalci morajo opraviti z 90 kilometri zelo razgibanega terena. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Druga disciplina je kolesarstvo. Tekmovalci morajo opraviti z 90 kilometri zelo razgibanega terena. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Plavalni del so triatlonci opravili v morju pred Koprom (1900 metrov), 90-kilometrska kolesarska trasa jih je vodila tudi v sosednjo Italijo do Milj, potem pa na Črni Kal, Sveti Anton in v Koper, 21 km dolg tekaški del pa je potekal po stari obalni cesti do Izole in nazaj v Koper.

 

Že v soboto so se v Izoli predstavili najmlajši, ki so se na t. i. ironkids tekmovanju pomerili v teku.

Prvi polovični ironman v Sloveniji so včeraj na prireditvi ironkids odprli najmlajši. | Foto: Sportida Prvi polovični ironman v Sloveniji so včeraj na prireditvi ironkids odprli najmlajši. Foto: Sportida

Na štartnem seznamu so tudi številni znani Slovenci, med njimi tudi podjetnika Mirko Tuš in Dušan Olaj, legendarni triatlonci Miro Kregar, Igor Kogoj in Nataša Nakrst, nekdanji zmagovalec kolesarske dirke Po Sloveniji Mitja Mahorič, minister za okolje in prostor Jure Leben ter politik Gašpar Gašpar Mišič.

Ne spreglejte