Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2011,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Špik Iztok Čop Gašper Fistravec

Sobota, 7. 5. 2011, 19.39

8 let

V Essnu Sloveniji četrta mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi dan mednarodne veslaške regate v nemškem Essnu se ni razpletel po slovenskih željah. Udarne slovenske posadke so v večini posegale po četrtih mestih.

Blizu stopničkam je bil Blejec Luka Špik v skifu. Tam je bil razred zase nemški as Marcel Hacker, ki je za deset sekund ugnal tekmece, Špik pa se je z drugim Nemcem Hansom Gruhnejem in Belgijcem Timom Mayensem enakovredno boril za drugo mesto. V finišu je potegnil najkrajšo in bil četrti. Jan Špik, mlajši brat Luke Špika, je zasedel šesto mesto.

"S predtekmovanjem nisem bil povsem zadovoljen, bolje pa je bilo v finalu. Pozna se mi, da sem bil bolan. V prvi polovici mi je šlo dobro, v drugem delu pa nisem mogel povsem zdržati ritma, saj me je bolezen očitno preveč izčrpala. Hacker je premočno zmagal, a vesel sem, da sem držal Mayensa. Vem, da bo šlo v nadaljevanju sezone navzgor, in upam, da sem vse slabo za letos že pokuril," je po tekmi povedal Špik.

Fistravec: Nimava dovolj skupnih treningov

Zelo zadovoljen je bil predvsem Hacker: "V zadnjih tednih smo spet naredili korak naprej, kar se je lepo videlo v današnji močni konkurenci. Ta nastop mi je dvignil samozavest pred naslednjimi tekmami v sezoni." Hacker je s tem že mislil tudi na prvo tekmo svetovnega pokala, ki bo konec meseca v Münchnu.

Tudi pri dvojnih dvojcih je bilo očitno, da je bila to ena od regat za sestavo nemške reprezentance in da so Nemci v že precej zavidljivi formi, saj so zasedli prva tri mesta, Iztok Čop in Mariborčan Gašper Fistravec pa sta se morala zadovoljiti s četrtim, čeprav sta prehitela tudi močne posadke Belgije, Češke in Poljske. V končnici tekme jima je za stopničke zmanjkalo le nekaj zavesljajev. "Na startu sva nekoliko zaspala, vsi so v prvem delu močno potegnili, zato sva jih v drugem delu v glavnem skušala loviti, kar pa nama ni povsem uspelo. Tekma ni bila slaba, vidi pa se, da nimava dovolj skupnih treningov. Rezervo imava predvsem v usklajenosti zavesljaja in boljšem ritmu," pa je nastop pokomentiral Fistravec.

Zupan in Rojec na stopničkah

Četrta sta bila v dvojnem dvojcu med lahkimi veslači tudi Ljubljančana Jure Cvet in Matevž Malešič, ki so ju ugnale posadke Poljske, Grčije in Češke, lahki skifist Rajko Hrvat iz izolskega Arga je bil peti, zelo dobro pa se je s tekmeci boril predvsem v prvi polovici tekme. V finalu v članski kategoriji, tokrat je nastopalo po osem čolnov, sta bila med dvojci brez krmarja tudi Mariborčana Marko Grace in Janez Jurše ter zasedla sedmo mesto.

Edine stopničke za Slovenijo sta osvojila mlajša člana Aleš Zupan in Matej Rojec, ki sta bila v dvojnem dvojcu druga, Janez Zupan je bil med skifisti peti.

Ne spreglejte