Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2013,
19.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tjaša Oder Anja Klinar Tjaša Vozel

Petek, 5. 4. 2013, 19.55

8 let

V Eindhovnu pet slovenskih stopničk, Odrovi norma za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski plavalci so na močnem mednarodnem mitingu v Eindhovnu na Nizozemskem v petek kar petkrat posegli po stopničkah. Najbolj zadovoljna je bila Tjaša Oder.

Ravenčanka je popoldan zmagala na 800 prosto, že zjutraj pa je osvojila drugo mesto na 1500 prosto in z dosežkom 16:38,11 izpolnila tudi normo za svetovno prvenstvo v Barceloni.

"Zelo zadovoljna sem s tekmo na 1500 prosto, čeprav mi je Nemka po polovici malo ušla in zmagala. Vem, da bi lahko plavala še hitreje, če bi bila disciplina na sporedu popoldan. Tukaj sem startala na normo,uspelo mi je, a nama je bilo s trenerjem jasno, da imava za lov na normo v rezervi še nekaj mitingov. Popoldan sem na 800 prosto presenetila samo sebe, saj nisem vedela, da imam še toliko moči, za tako dober izid," je po tekmi povedala Odrova.

Slovenske nastope je popoldan odprl Radovljičan Robi Žbogar, ki je bil tretji na 100 delfin, njegova klubska kolegica Anja Klinar je bila nato tretja na 400 mešano. a je bil zaostanek za zmagovalkama Britanko Hanno Miley in Madžarko Zsuzsanno Jakabos kar velik. Drugo mesto pa je na 100 prsno osvojil tudi Ravenčan Damir Dugonič, ki si je z 1:01,52 delil drugo mesto z Nemcem Henrikom Feldwehrom, 12 stotink je bil hitrejši Britanec Ross Murdoch.

"Anja Klinar in Robi Žbogar sta dosegla zadovoljive izide za to obdobje. Enako velja za Damirja Dugonjiča, ki je bil sicer malce nezadovoljen, a tako hiter v tem obdobju še ni bil," je nastope pokomentiral slovenski selektor Miha Potočnik.

Nastopila je še Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ki je dopoldan z 1:10,48 na 100 prsno potrdila, da se lahko poda v lov za normo na SP, popoldan pa je z 1:11,00 pristala na šestem mestu. "Danes ni šlo. Tjaša je bila popoldan preveč nervozna," je to pokomentiral njen trener Igor Veličkovič in dodal, da je že jutri na sporedu nov dan in nova priložnost - na 50 prsno.

Ne spreglejte