Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2019,
9.45

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Rajko Hrvat

Torek, 7. 5. 2019, 9.45

4 leta, 11 mesecev

V Bolgariji bo slovenske barve branil Rajko Hrvat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Rajko Hrvat | Rajko Hrvat v Bolgarijo odhaja z visokimi ambicijami. | Foto Grega Valančič Sportida

Rajko Hrvat v Bolgarijo odhaja z visokimi ambicijami.

Foto: Grega Valančič Sportida

Konec tedna se bo v Bolgariji začel svetovni pokal v veslanju 2019. Na uvodni tekmi bo slovenske barve zastopal le Izolan Rajko Hrvat, ki ne skriva ambicij po visoki uvrstitvi.

"Osnovni cilj je vedno finale. Tam pa je na sporedu nov dan, nova tekma, a tudi v finalu bodo cilji visoki, posebej zdaj, ko sem dokončno odpravil lansko poškodbo," je za STA povedal Hrvat in dodal: "Lani sem imel veliko težav, zdaj pa končno vem, kako se odzvati, če se poškodba vnovič pojavi, kar je najbolj pomembno."

Trenutno najboljši slovenski veslač je bil zelo zadovoljen z uvodom v sezono, zmagami na regatah v Zagrebu in na Bledu. "V Bolgariji pa bo na programu prva res močna tekma. Zelo pomemben bo dober izid, saj me čez tri tedne v Luzernu čaka evropsko prvenstvo, obenem pa bo tekma pokazala, kaj je treba še popraviti."

Del slovenske reprezentance pa bo odpotoval na močno mednarodno regato v nemški Duisburg, kjer bo v posameznih disciplinah konkurenca primerljiva s tisto v Plodivu, saj so posamezne zahodne države dale prednost nastopu v Nemčiji.

Za Slovenijo bosta najbolj zanimiva nastopa dvojnih dvojcev z Nikom Krebsom in Miho Aljančičem ter lahkih dvojnih dvojcev z Alešem Jalnom in Jako Malešičem. Obe posadki namreč lovita normo za nastop na EP konec meseca v Švici.

Manjkali bodo mladinci, ki se pripravljajo na mladinsko evropsko prvenstvo v nemškem Essnu. Za to starostno kategorijo bo to že glavna tekma sezone, saj se v Veslaški zvezi Slovenije nagibajo k temu, da bi na svetovno prvenstvo v Tokiu poslali le morebitne nosilce kolajn iz Essna.

Obenem gre za ogrodje ekipe, ki bo med slovenskimi aduti prihodnje leto, ko bo Bled gostil svetovno prvenstvo za mladince, mlajše člane in neolimpijske discipline.

Ne spreglejte