Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2024,
12.23

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Peter John Stevens plavanje

Ponedeljek, 17. 6. 2024, 12.23

1 teden, 2 dneva

EP v plavanju

V Beogradu popoldne ženska štafeta, Stevens daleč od želja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
plavanje, Plavalana zveza Slovenije, Peter John Stevens | Foto Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

Slovenija bo imela na evropskem prvenstvu v plavanju v Beogradu v popoldanskem finalu žensko štafeto na 4 x 200 m prosto, ki je v kvalifikacijah zasedla četrto mesto. Največji udarec pa je doživel Peter John Stevens, ki se je spogledoval s polfinalom in normo za olimpijske igre v Parizu, a bil z 1:01,74 in 23. mestom na 100 m prsno daleč od želja.

Prav ženska štafeta 4 x 200 m prosto bo velika uganka popoldanskega dela tekmovanja. V slovenski vrsti je tekmo zares vzela le Janja Šegel in z 1:57,87 dosegla daleč najboljši izid v sezoni. Gre za potrditev olimpijske norme B, popoldan pa bo zanesljivo napadla tudi normo A 1:57,26, s čimer bi sama poskrbela za najlepše darilo za 23. rojstni dan, ki ga praznuje prav danes.

Hana Sekuti, Tjaša Pintar in posebej Katja Fain pa so nato močno varčevale z močmi, saj je bilo jasno, da se bo Slovenija uvrstila v finale, in predtekmovanje je služilo le razporeditvi prog za popoldanski del. V ospredju so bile Madžarke.

Izraelke in Turkinje so z 8:04,85 in 8:05,87 dosegle izide, ki so jih Slovenke v finalu sposobne preseči, v boj za kolajne pa se bodo zanesljivo vključile vsaj še Avstrijke in Nemke.

Zelo solidno je nastopila tudi moška štafeta 4 x 200 m prosto. Sašo Boškan, Arne Štular Furlan, Primož Šenica Pavletič in Jaka Pušnik so s 7:24,62 vsega tri stotinke sekunde zgrešili slovenski rekord in kot prva rezerva pristali na devetem mestu.

Nastope je odprl Anže Ferš Eržen in s 4:23,63 osvojil 14. mesto na 400 m mešano. Glede na štiri sekunde boljši osebni rekord je bil morda dosegljiv tudi finale, za katerega je zadostoval dosežek 4:21,82.

Nadaljevali sta Tjaša Pintar in Hana Sekuti na 100 m prosto. Prva je s 56,88 dosegla izid sezone in končala na 27. mestu, druga je bila 33. Neposredno se plavalki borita tudi za nastop v olimpijski štafeti v Parizu in v vse boljšem položaju je izkušena Radovljičanka.

Ne spreglejte