Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 8. 2014,
13.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Urša Kragelj

Nedelja, 3. 8. 2014, 13.41

7 let, 12 mesecev

Urša Kragelj le za las ob stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenka kajakašica Urša Kragelj je na tekmi svetovnega pokala na divjih vodah v Seu d'Urgellu za 15 stotink zgrešila zmagovalne stopničke.

Toliko je namreč zaostala za tretjeuvrščeno Francozinjo Emilie Fer. Kragljeva je stopničke zapravila v zadnjem delu proge. Zmagala je Španka Maialen Chourraut, druga je bila Avstrijka Corinna Kuhnle. V polfinalu je veslala tudi Eva Terčelj, ki pa ji je za preboj med najboljšo deseterico zmanjkalo 28 stotink sekunde. Bila je 12.

Urša Kragelj, zmagovalka tekme za svetovni pokal v La Seu d'Urgellu v sezoni 2012, je na olimpijski progi zabeležila še en odličen rezultat. Še drugič letos se je na tekmah svetovnega pokala uvrstila na četrto mesto. Od nove kolajne jo je ločilo vsega 15 stotink sekunde. "Zelo blizu je bilo - 15 stotink sekunde, ki sem jih izgubila na koncu, v cilju. Tam se tok kar spreminja, tako da sem zagotovo izgubila več kot 15 stotink. Realizirala sem dobro vožnjo in s tem sem lahko zadovoljna, vendar pa sem na tekmi startala na kolajno. Vožnja mi je odlično uspela, še vedno pa sem delala napake, ki so me ločile od najboljših," je finalno vožnjo ocenila Kragljeva. Precej manj je bila zadovoljna s polfinalnim nastopom, v katerem je postavila skoraj štiri sekunde počasnejši čas kot potem v finalni vožnji: "Polfinalni nastop je bil katastrofalen. Tisto je bila sreča, da sem se uvrstila med deset. Sem pa zadovoljna, da se lahko tudi s popolnoma ponesrečeno vožnjo uvrstim v finale. Se pa zavedam, da je bil prisoten faktor sreče."

"Ne more ti vsakič uspeti"

Brez finalnega nastopa pa je ostala druga slovenska kajakašica, ki je že okusila slast zmage na tem prizorišču. Eva Terčelj, ki je bila tu najboljša v lanski sezoni, je za finalno deseterico zaostala za vsega 28 stotink sekunde in bila dvanajsta. "Z vožnjo sem zadovoljna, sicer pa med njo na trenutke nisem imela najboljšega občutka. Še vedno je bilo nekaj napak, vseeno pa moram biti zadovoljna, da je bila vsaka vožnja, ki sem jo odpeljala na tej progi, boljša. Seveda si želiš priti v finale, ker je tam vse odprto in se začne znova, ampak ne more ti vsakič uspeti. Nekdo mora biti tudi izven deseterice," je povedala Terčeljeva.

Čez dva tedna se bodo najboljši kajakaši in kanuisti zbrali v Augsburgu, kjer bo na sporedu finale svetovnega pokala, 2. septembra pa bo slovenska reprezentanca odpotovala v Združene države Amerike, kjer se bo pripravljala na svetovno prvenstvo, ki bo med 17. in 21. septembrom v Marylandu.

Ne spreglejte