Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2018,
7.56

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

UFC Stipe Miočić Francis Ngannou Daniel Cormier

Nedelja, 21. 1. 2018, 7.56

6 let, 3 mesece

UFC 220

Gasilec ubranil naslov in na noge dvignil celotno Hrvaško #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Stipe Miočić Francis Ngannou UFC 220 | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Clevelandski gasilec hrvaških korenin Stipe Miočić ostaja kralj težke kategorije v UFC. V Bostonu je po petih napornih rundah ustavil kamerunskega orjaka Francisa Ngannouja in še tretjič zapored ubranil pas prvaka. To je rekord v UFC.

V Parizu živeči 31-letni Kamerunec je pred glavnim dvobojem sinočnjega borilnega spektakla UFC 220 v Bostonu veljal za favorita. V mešanih borilnih veščinah je kot profesionalec nanizal deset zaporednih zmag, zadnje štiri je dosegel z nokavtom v prvi rundi, sinoči pa dobil lekcijo.

Ngannuju hitro pošla sapa

Miočić je v prvi rundi zdržal nalete 1,93-metrskega in 113 kilogramov težkega izzivalca, onemogočal Kamerunčev ubijalski aperkat in nasprotnika prekaljeno izčrpaval s klinči in rokoborskimi tehnikami na parterju. Po prvi rundi je Ngannouju pošla sapa, Miočić pa je zadeval z desnimi direkti. V tretji je moči zmanjkalo tudi prvaku in do konca dvoboja je le še taktično ohranjal prednost.

"Podcenjeval sem ga. Zelo pametno se je boril"

"Kaže, da sem ga malo podcenjeval. Zelo pametno se je boril," je po drugem porazu v karieri povedal 31-letni afriški begunec, ki se z mešanimi borilnimi veščinami ukvarja vsega šest let, zaradi surove moči pa velja za enega od najbolj strah vzbujajočih težkašev v UFC. "Povedal sem vam že, nisem najbolj strašen, sem pa najhujši. Premagal sem nekoga, za katerega so govorili, da mu ni para. On je fenomen, on je eden na milijon, a veste kaj, izgubil je," pa se je po zmagi šalil 35-letni Miočić, zvezdnik UFC, ki v domačem Clevelandu še vedno službuje kot gasilec.

Vrhunci dvoboja večera:

Postal bo oče

Miočić je še tretjič ubranil naslov prvaka, do katerega je prišel maja leta 2016 z zmago nad Brazilcem Fabriciem Werdumom. Po Werdumu sta padla še Alistair Overeem in Junior dos Santos, tri obrambe pa so rekord težke kategorije v organizaciji UFC.

''Sem najboljši vseh časov, a to zdaj ni pomembno, postal bom oče,'' je še za konec z veselo novico postregel borec, zaradi katerega je bedela celotna Hrvaška. Miočić je namreč sin hrvaških staršev, rodil pa se je v Ohiu.  

Daniel Cormier je ubranil pas prvaka lahke težke kategorije. | Foto: Guliverimage/Getty Images Daniel Cormier je ubranil pas prvaka lahke težke kategorije. Foto: Guliverimage/Getty Images

V zadnji predborbi pred glavnim dogodkom večera je Američan Daniel Cormier v drugi rundi s tehničnim nokavtom porazil Švicarja kurdskih korenin Volkana Oezdemirja in ubranil naslov prvaka v lahki težki kategoriji.

Ne spreglejte