SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi na golf sceni bo živahno – prvo tekmovanje že 22. maja

0,01

termometer

Golf
Foto: Gulliver/Getty Images

Šport v Sloveniji se počasi vrača v tekmovalne tirnice. Potem ko je včeraj Teniška zveza Slovenije sporočila, da se bo prvo tekmovanje v koronaobdobju pod njenim okriljem začelo 29. maja, bo Golf zveza Slovenije začela že teden prej, torej 22. maja. V Arboretumu bo prvi iz serije turnirjev Slo Tour za kategorizirane in registrirane igralce.

Golf in tenis sta bila prva športa v Sloveniji, ki sta se lahko po odloku vlade o sproščanju ukrepov zaradi epidemije novega koronavirusa že 20. aprila začela izvajati. Od 6. maja je dovoljen tudi trenažni proces za registrirane športnike, omogočena pa je tudi organizacija tekmovanj do nacionalne ravni.

"Po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje bomo poskrbeli, da med tekmovalci ter organizatorji ne bo nobenega stika oziroma možnosti prenosa okužbe. Za vse udeležence bodo veljala priporočila Golf zveze Slovenije, na katera so se igralci v zadnjem mesecu že dobro navadili in jih spoštujejo," je povedal predsednik Golf zveze Slovenije Žiga Osterc.

Tekmovanje pod strogimi pogoji

Na igrišču in vadišču ne bo gledalcev, prav tako ne staršev, ki niso strokovni delavci.

V skupini bodo lahko le trije tekmovalci, ki bodo morali spoštovati medsebojno razdaljo dveh metrov.

Skupine bodo štartale v razmiku desetih minut.

Zastavic na zelenicah se ni dovoljeno dotikati, grabelj v peščenih ovirah ne bo.

Po koncu igre bodo morali vsi udeleženci takoj zapustiti prizorišče – podelitve pokalov ne bo, v primeru vremenske nevarnosti pa bo tekmovanje prekinjeno in se tisti dan ne bo nadaljevalo.

Golf zveza Slovenije pričakuje, da se bo tridnevnega turnirja udeležilo okoli 50 tekmovalcev. Pravico do nastopa imajo tudi profesionalni igralci, torej tudi Katja Pogačar in Pia Babnik, ki sta po prekinitvi evropske turneje v Sloveniji.

"Veseli nas, da se vračamo k tekmovanjem, čeprav za zdaj le za amaterske igralce, registrirane oziroma kategorizirane in ne rekreativne. V načrtu imamo še dva turnirja v juniju, nadaljnji koledar ligaških in pokalnih tekmovanj pa bomo oblikovali glede na epidemiološko sliko v Sloveniji," je povedal generalni sekretar GZS Gorazd Kogoj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin