Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
18.51

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ironman

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 18.51

6 let, 12 mesecev

Triatlonski kaos, ki je mladega Slovenca stal zmago v Pulju (foto)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V hrvaškem Pulju je bil prvič organiziran polovični Ironman, udeležilo se ga je lepo število Slovencev. Organizacijski spodrsljaj je preprečil, da bi tudi posamična zmaga odšla v Slovenijo.

Goose bumps all the way. This is one of the most amazing finish lines in the world. What can we say: WOW! Photos by Dragan Stokjic, PortraitofanAthlete.com (sj)

Posted by IRONMAN 70.3 Pula on Sunday, 20 September 2015

Triatlonski spektakel v Pulju se je končal s kar nekaj slabe volje posameznih tekmovalcev. Organizatorji so se namreč odločili, da črtajo rezultate plavalnega dela. "Vodstvo tekmovanja se je odločilo, da črta plavalne in upošteva le rezultate kolesarskega in tekaškega dela, saj sta po štartu prvega vala tekmovalcev močan veter in morski tok premaknila dve boji, zaradi česar so nekateri tekmovalci zašli s proge. Da bi zagotovili poštenost dirke, se uradni rezultati začnejo po končanem plavalnem delu," so zaplet pojasnili organizatorji.

Prvi prišel v cilj, a izvedel, da ni zmagal

Po tej odločitvi je bil upravičeno slabe volje slovenski triatlonec Matija Meden, ki je med posamezniki prvi pritekel v cilj, nato pa izvedel, da mora zmago prepustiti Avstrijcu Thomasu Priglingerju.

"Tekmo smo izpeljali normalno do konca, prednosti sem imel precej, nato pa so mi sporočili, da so plavalni del črtali iz rezultatov. Sprva sem seveda mislil, da sem zmagal, a smo hitro ugotovili, da ni tako. Na podelitvi so se opravičili, a so se ljudje pritoževali in žvižgali. Organizacija plavalnega dela, ki ga je vsaj v teoriji najlažje pripraviti, je bila res slaba. Poleg kaosa z bojami je bila slaba tudi vidljivost, pred vodilnimi prav tako ni bilo kajaka. Škoda," je bil nekoliko razočaran Meden, član triatlonskega kluba Trisport iz Kamnika. Mladi triatlonec iz Ruš sicer tekmuje na krajših razdaljah, a se je odločil, da za konec sezone nastopi še na "polovički" v Pulju: "S to tekmo sem končal letošnjo sezono. Trenutno še tekmujem na krajših razdaljah, a dolgoročni cilj bodo zagotovo daljše triatlonske preizkušnje."

Slovencem štafetna zmaga

Če je posamična zmaga Slovencem spolzela iz rok, pa so se je lahko veselili člani zmagovalne štafete. Nik Kojc, Mitja Kit in Peter Harnold (TK Maribor & SCR.T team) so trojka, ki je slavila med ekipami. Harnoldu, ki je najhitreje opravil s tekaškim delom, je pripadla čast, da prvi priteče v kolosej, sredi katerega je bil cilj triatlonske preizkušnje.

Our first finishers are enjoying their well-deserved Karlovačko beer! (sj)

Posted by IRONMAN 70.3 Pula on Sunday, 20 September 2015

"Bil sem že na veliko tekmah, a takšnega cilja ni nikjer. Ko pritečeš v kolosej, vse odmeva, da dobiš kar kurjo polt. Vsi so potrdili, da je to nekaj posebnega," je dejal Harnold, ki se je dotaknil tudi organizacije: "Organizacija je bila za prvič čisto v redu – z izjemo dveh kiksov. Prvi je bil plavalni del, a zgodilo se je, kar se je. Le 10 odstotkov jih je plavalo pravilno, polovico jih je krajšalo, 40 odstotkov pa je plavalo nekaj čisto svojega, zato organizatorje razumem, da so se odločili za črtanje tega dela. Nekateri so s tem izgubili, nekateri pridobili, zato je pri nekaterih upravičeno slaba volja. Smešna pa je bila tudi podelitev, kjer smo vsi tekmovalci ne glede na mesto dobili keks v obliki srca, na katerem piše 'Croatia'. Spominek, ki ga lahko kupiš na stojnici, nima nobene povezave z Ironmanom, kar je vsak opazil in komentiral."

Slovenija je bila s 115 tekmovalci četrta najbolj zastopana država na tekmi. Največ, okoli 600, je bilo italijanskih tekmovalcev.

Ne spreglejte