Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
4. 3. 2015,
10.08

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Kauzer Al Ain kajak kanu

Sreda, 4. 3. 2015, 10.08

1 mesec, 3 tedne

Treniral je tudi s peskom v ustih

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dober teden je minil, odkar se je naš najboljši kajakaš Peter Kauzer vrnil z enomesečnih priprav v Združenih arabskih emiratih, kjer se je srečal tudi s peščenim viharjem.

Kauzer si je lani na prvi tekmi svetovnega pokala poškodoval ramo in moral izpustiti vso sezono. Hrastničan je že nekaj časa v polnem pogonu, uspešno pa je opravil tudi glavni del priprav v Al Ainu, ki zadnja leta glavna destinacija za priprave slovenskih kajakašev in kanuistov.

Po pripravah si je vzel nekaj počitka

Letos so imeli zaradi peščenega viharja dva dni prilagojenega treninga. "Dva dni je zelo pihalo in pesek je nosilo vsepovsod, tako da se ni dalo kakovostno trenirati. Praktično nič ne vidiš, pesek imaš povsod, tudi v ustih," je zanimivo izkušnjo opisal dvakratni svetovni prvak, ki si je med pripravami vzel čas za deskanje po umetnem valu. Po pripravah si je vzel nekaj dni odmora, zdaj pa že vneto vrti veslo na domači Savi. "To so bile po dolgem času prve priprave in moram reči, da je bilo kar naporno."

Treniral je več, kot je načrtoval

Sicer je bil 31-letni kajakaš s svojim delom več kot zadovoljen, saj ni računal, da bo lahko treniral tako veliko. Tokrat je imel s seboj tudi svojega fizioterapevta Urbana Komaca, ki s športnimi masažami skrbi za njegovo telo, prav tako pa mu že od začetka pomaga pri rehabilitaciji rame. "Bil sem pozitivno presenečen, saj sem treniral več, kot sem načrtoval. Računal sem, da si bom med pripravami vzel nekaj več odmora, saj sem bil zaradi poškodbe slabše pripravljen kot pretekla leta. Občutki so bili v redu, rama me je bolela, vendar sem se sprijaznil, da bom še nekaj časa čutil bolečine. S tem sem se že navadil živeti," je povedal Kauzer, ki upa, da bo do svetovnega prvenstva v Londonu lahko veslal brez bolečin.

Nočem prehitevati stvari

Na pripravah mu ni manjkalo družbe, saj je treniral skupaj z našimi reprezentanti, nekaj treningov pa je opravil z drugimi reprezentancami. Peter ima v kajakaškem svetu že takšno ime, da ga nekatere tuje reprezentance z veseljem povabijo na trening. "Treniral sem z aktualnim svetovnim prvakom Borisom Neveujem in preostalimi, tako da sem lahko že imel nekaj primerjav. Sicer sem imel program treninga malo drugačen kot drugi. Dejstvo je, da se vračam po težki poškodbi, in nočem prehitevati stvari. Vse moram delati postopoma."

V zadnjem delu priprav se je udeležil tudi dveh pripravljalnih tekem in kot kaže, še zdaleč ni pozabil veslati. Manjka mu še nekaj moči in kondicije, a računa, da bo do začetka glavne sezone popolnoma nared. "Prvi dve tretjini proge sem bil najhitrejši, potem pa me je zmanjkalo (smeh, op. p.). Na koncu sem za najboljšim zaostal tri sekunde. Lahko rečem, da sem bil nad svojim rezultatom pozitivno presenečen. Pozna se poškodba in vidi se, da se še nisem povsem pripravljen, poleg vsega so bili za mano štirje tedni napornega treninga," je sklenil najboljši slovenski kajakaš.

Ne spreglejte