Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2017,
12.58

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

triatlon

Četrtek, 7. 12. 2017, 12.58

6 let, 4 mesece

To so najboljši slovenski triatlonci leta 2017

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
triatlonci 2017

Domen Dornik, Eva Skaza, Matevž Planko, Tjaša Vrtačič, Jaroslav Kovačič in Alen Kobilica so po izboru Triatlonske zveze Slovenije najboljši triatlonci iztekajočega se leta 2017.

Domen Dornik in Eva Skaza sta dobila nagradi za najboljša slovenska triatlonca v članski konkurenci, Matevž Planko in Tjaša Vrtačič za najboljša mladinca, naziv najboljšega v dolgem triatlonu je šel v roke Jaroslavu Kovačiču, Alen Kobilica pa je dobil nagrado za svoje dosežke v paratriatlonu.

Vrtačičeva je prepričala z osmim mestom na evropskem mladinskem prvenstvu, Planko z desetim mestom na evropskem mladinskem prvenstvu in zmagama na mladinskem evropskem pokalu. Skaza se je letos izkazala s 17. mestom na evropskem prvenstvu in z osmim na evropskem pokalu v sprint triatlonu. Dornik si je nagrado prislužil s 27. mestom na svetovnem pokalu.

Kovačič se je med dolgoprogaši izkazal z bronom na evropskem prvenstvu, Kobilica pa je navdušil s četrtim mestom na tekmi svetovne serije na Japonskem.

Kaj so povedali dobitniki priznanj?

"Ponosna sem na 17. mesto. Leto 2017 si bom najbolj zapomnila po tem, da sem si nabrala izkušnje, ki mi bodo koristile v prihodnosti. V letu 2018 si želim bolj konstantnega tekmovanja. Moja največja želja je, da bi se uvrstila na OI v Tokiu 2020. Osredotočila se bom na zbiranje točk, da se približam svojemu cilju," je z nagrado v roki povedala Skaza.

"Sezona je bila na začetku uspešna, čez poletje sem imel nekaj zdravstvenih težav, na koncu so se stvari postavile na svoje mesto. Sezono sem končal uspešno in se približal zadanim ciljem z začetka sezone. Želim si uspešno začeti kvalifikacije za OI," so želje Dornika.

"Moja sezona je bila najboljša do zdaj. Moral sem usklajevati maturo in treninge. Uspelo mi je, dobro sem bil pripravljen, rezultati so bili zelo konstantni, prišel sem do točk v članski konkurenci ... Prihodnje leto se začnejo kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu. Skušal bom osvojiti čim več točk," je povedal Planko.

Med triatlonci leta 2017 je tudi Matevž Planko, ki je letos kljub usklajevanju šole in maturitetnih obveznosti posegel po prvih točkah v članski konkurenci.  | Foto: Med triatlonci leta 2017 je tudi Matevž Planko, ki je letos kljub usklajevanju šole in maturitetnih obveznosti posegel po prvih točkah v članski konkurenci.

"S sezono sem precej zadovoljna. V letu 2018 načrtujem čim boljšo uvrstitev na EP, ki bi mi spet prinesla kvalifikacije za SP," je svoje cilje razkrila Vrtačičeva.

"Naši cilji so bili ostati med svetovno elito. To nam je uspelo, smo med prvih deset na svetu. Prvih deset se uvršča na velika tekmovanja. Treba se je boriti. Kjerkoli sem nastopil, sem bil med prvimi desetimi," pa je povedal Kobilica.

"Sezona je bila uspešna, čeprav na začetku ni kazalo na to. Aprila sem staknil poškodbo Ahilove tetive, ki se je vlekla vse poletje. Konec avgusta sem jo saniral in začel dosegati dobre rezultate," pa so bile misli Kovačiča.

Ne spreglejte