Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2023,
15.16

Osveženo pred

11 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Naomi Osaka denar Canelo Alvarez LeBron James Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 3. 5. 2023, 15.16

11 mesecev, 4 tedne

forbesova lestvica največjih zaslužkarjev

To so najbolje plačani športniki na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Cristiano Ronaldo Savdska Arabija | Cristiano Ronaldo je najbolje plačani športnik. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je najbolje plačani športnik.

Foto: Reuters

Revija Forbes je objavila deseterico najbolje plačanih športnikov na svetu. Na vrhu je po odhodu v Savdsko Arabijo portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo, ki je v zadnjem letu zaslužil 136 milijonov dolarjev oz. 123,2 milijona evrov. Na lestvici prva tri mesta zasedajo nogometaši.

Cristiano Ronaldo Real Atletico
Sportal Atletico prehitel Real, preobrat Seville

Osemintridesetletni Portugalec je 81,5 milijona evrov zaslužil s sponzorskimi pogodbami, preostali del pa predstavlja plača, ki jo prejema pri Al-Nassru iz Savdske Arabije.

Ronaldu na lestvici sledi Argentinec Lionel Messi (PSG) s skupno 117,7 milijona evrov zaslužka v zadnjih 12 mesecih. Tretji je še en nogometaš, Francoz Kylian Mbappe (PSG) s 108,7 milijona evrov.

PSG Kylian Mbappe
Sportal PSG suspendiral Messija, Lens se mu je približal na -6

Prvi med košarkarji je Američan LeBron James (Los Angeles Lakers), ki je v zadnjih 12 mesecih zaslužil 108,2 milijona evrov. Na petem mestu je mehiški boksar Canelo Alvarez z 99,6 milijona evrov.

Prvi med košarkarji je Američan LeBron James. | Foto: Reuters Prvi med košarkarji je Američan LeBron James. Foto: Reuters

Nato sledita ameriška golfista Dustin Johnson (96,9 milijona evrov) in Phil Mickelson (96 milijonov evrov) na šestem in sedmem mestu, osmi pa je ameriški košarkarski zvezdnik Stephen Curry (Golden State Warriors) z 90,9 milijona evrov zaslužka.

Deveti je prvi športni upokojenec, švicarski teniški zvezdnik Roger Federer s 86,1 milijona evrov, deseti pa še en ameriški košarkar Kevin Durant (Brooklyn Nets/Phoenix Suns) z 80,7 milijona evrov.

Med ženskami je v obdobju med 1. januarjem 2022 in 1. januarjem 2023 prednjačila japonska teniška igralka Naomi Osaka. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Med ženskami je v obdobju med 1. januarjem 2022 in 1. januarjem 2023 prednjačila japonska teniška igralka Naomi Osaka. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Med ženskami je v obdobju med 1. januarjem 2022 in 1. januarjem 2023 prednjačila japonska teniška igralka Naomi Osaka (46,3 milijona evrov). Druga je bila prav tako teniška igralka, sicer že upokojena Američanka Serena Williams (37,4 milijona evrov), tretja pa kitajsko-ameriška smučarka prostega sloga Eileen Gu z 18,2 milijona evrov zaslužka v letu 2022.

Anthony Davis, LeBron James
Sportal Davis je bil tokrat nerešljiva uganka za Golden State
Ne spreglejte