Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Ponedeljek,
10. 10. 2016,
12.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

UFC 205 Conor McGregor Eddie Alvarez

Ponedeljek, 10. 10. 2016, 12.07

6 let, 6 mesecev

UFC 205

To je napovednik za največji borilni dogodek v zgodovini

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Conor McGregor Madison Square Garden November 12th 2016 | Foto YouTube

Foto: YouTube

Zunaj je uradni napovednik za UFC 205, ki bo 12. novembra v New Yorku in prinaša tri šampionske dvoboje, vključno z obračunom Connorja McGregorja in Eddieja Alvareza, s katerim se lahko Nori Irec za vedno vpiše v zgodovino.

Borilni dogodek UFC 205, ki bo 12. novembra v newyorški dvorani Madison Square Garden, je v več pogledih spektakel, ki bo šel v zgodovino. Najprej zato, ker bo to prvikrat, da mešane borilne veščine prihajajo v ameriško zvezno državo New York. Aprila je namreč guverner Andrew Cuomo po letih pravnih bojev z nasprotniki "brutalnega in homofobnega športa" podpisal zakon, ki je v tej v zvezni državi vzpostavil domovinsko pravico mešanim borilnim veščinam.

In drugič zato, ker lahko Conor McGregor z zmago proti Eddieju Alvarezu postane prvak tudi v lahki kategoriji, ne samo v peresni, kar bi pomenilo dva pasova okoli njegovega pasu. S tem bi Nori Irec iz Dublina dosegel nekaj, kar pred njim ni uspelo še nikomur. In to ne kjerkoli, ampak pred navijači irskega porekla, ki jih je v New Yorku in okolici zaradi preteklih priseljevanj ogromno. Zanimivo, tudi Alvarez ima irske korenine, a ga irski navijači ni niti približno ne štejejo za svojega. 

Epski napovednik, ki ga morate videti: UFC 205

Dvoboj Poljakinj, ki se ne preneseta

Večer v najslavnejši dvorani na svetu na Manhattnu, ki lahko sprejme 20 tisoč gledalcev, bo postregel s privlačnim fight cardom, spiskom dvobojev, od katerih bodo kar trije za naslov prvaka. "To je največji dogodek, kar smo jih kdaj pripravili," svojo športno malho hvali promotor UFC Dana White. Poleg obračuna v lahki kategoriji se bosta v veltrski spopadla sveži prvak Tyron Woodley, ki je julija letos v dobrih dveh minutah premagal Robbieja Lawlerja in mu odvzel naslov, ter Stephen Thompson - The Wonderboy, ki je v dobrih štirih letih, odkar nastopa pod okriljem najbolj znane borilne organizacije na svetu, pometal s tekmeci v osmerokotniku.

Priljubljena in vselej zgovorna Joanna Jedrzejczyk bo krono v slamnati kategoriji branila proti Karolini Kowalkiewicz. Čeprav gre za rojakinji, obe sta Poljakinji, med njima ni kakšne posebne ljubezni, najboljši dokaz za to so strupena besedna obkladanja, ki jih ena drugi servirata v zadnjih tednih. Pričakovati je zanimiv dvoboj, saj je Jedrzejczykova v tehniki standup z nogami in rokami praktično nepremagljiva, po drugi strani pa je Poljska princesa, takšen je vzdevek Kowalkiewiczeve, v teh prvinah prav tako izvrstna, dodaja jim še izjemno učinkovito borilno tehniko izraelskega krav magaja.

Druga znana imena, ki bodo stopila v ring na UFC 205, so Chris Weidman, Miesha Tate, Frankie Edgar in Khabib Nurmagomedov. Pri UFC za prihodnje leto obljubljajo štiri velike dogodke v Madison Square Gardnu. 

UFC 205 prinaša kup prvovrstnih borcev in bork: Tyron Woodley, Stephen Thompson, Miesha Tate, Frankie Edgar, Khabib Nurmagomedov.   | Foto: UFC UFC 205 prinaša kup prvovrstnih borcev in bork: Tyron Woodley, Stephen Thompson, Miesha Tate, Frankie Edgar, Khabib Nurmagomedov. Foto: UFC

 

Ne spreglejte