Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
30. 8. 2013,
10.02

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tine Urnaut slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 30. 8. 2013, 10.02

8 let, 2 meseca

Tine Urnaut: V preteklosti je manjkala konstantnost

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarski praznik v Hočah se je začel na najboljši možen način. V izjemno lepi dvorani so Slovenci s 3:1 premagali Bolgare. "Igrali smo dobro, bilo pa je tudi nekaj padcev v naši igri."

"To je bila za nas zelo pomembna tekma. Predvsem zato, ker smo prvič v teh pripravah igrali v takšni postavi, drugič, nasproti nam je stala izjemna ekipa. Igrali smo konstantno dobro. Bilo je seveda tudi nekaj padcev, ki pa niso predolgo trajali. Zavedamo se, da bomo morali podobno igrati tudi proti našim nasprotnikom na evropskem prvenstvu," je bil zadovoljen s predstavo svojih soigralcev Tine Urnaut, ki je imel pred dnevi nekaj težav s stegensko mišico, a je zdaj že povsem nared. Selektor Slabe je na tekmi uporabil le sedmerico (Urnaut, Kamnik, Pajenk, Gasparini, Čebulj, Vinčić, Kovačič), za nekaj minut pa je na igrišče ob koncu drugega niza prišel še Jan Pokeršnik. Slednji je zamenjal ravno slovenskega kapetana.

Zmaga nad deveto reprezentanco sveta je slovenskim odbojkarjem dala vedeti, da so na pravi poti ter lepa nagrada in motivacija za nadaljnje trdo delo. "Da lahko igramo proti vsaki reprezentanci na svetu, vemo že dalj časa, a v preteklosti je manjkala tista konstantnost. Odigrali smo super niz, potem pa nerazumljivo padli. Očitno gre na bolje," dodaja Urnaut, ki proti Bolgariji ni imel svoje življenjske predstave (11 točk), Tine je sposoben igrati še za dva razreda bolje, velike rezerve ima tudi Alen Pajenk, medtem ko je svoj novi način igre močno dvignil Mitja Gasparini, zelo dobro pa sta odigrala tudi Klemen Čebulj in Matevž Kamnik.

Splošen vtis zunanjega opazovalca je bil, da slovenski reprezentanti veliko bolje delujejo na igrišču, kot so denimo na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in dodatnih kvalifikacijah za EP. Kaj o tem meni Urnaut? "Težko bi primerjal formo od takrat in zdaj. Zdaj smo ravno na sredini priprav, takrat pa smo turnir igrali po koncu dolge klubske sezone, tudi naši nasprotniki so bili v kvalifikacijah malce slabši. Temu smo prilagodili tudi našo igro. Dejstvo pa je, da bomo po koncu priprav in odigranih številnih pripravljalnih tekmah veliko bolje pripravljeni, kot smo bili na prvih letošnjih reprezentančnih akcijah."

Omenimo še, da je tik pred začetkom turnirja zbolel drugi podajalec Gregor Ropret, ki ima po zadnjih podatkih angino, zato bo Slabe na pomoč poklical Matijo Jereba.

Ne spreglejte