Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
19. 9. 2013,
19.38

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tine Sattler

Četrtek, 19. 9. 2013, 19.38

4 leta, 7 mesecev

Tine Sattler pred EP: Nasprotniki niso nič zahtevnejši kot na prejšnjem prvenstvu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek se na evropskem prvenstvu v odbojki začenja zares. Za mnenje o možnostih slovenske izbrane vrste smo povprašali tudi enega od tvorcev prve zgodovinske zmage na EP.

Tine Sattler je bil pred dvema letoma na Dunaju pomočnik slovenskega selektorja Veselina Vukovića in skupaj sta Slovenijo pripeljala do prve zmage na EP. Ne samo ene, saj je po zmagi nad Avstrijo padla tudi Turčija. Srbi in Finci so bili premočni. Kakšne možnosti Tine tokrat pripisuje slovenski izbrani vrsti?

''Menim, da je naša reprezentanca pokazala dobro formo v pripravljalnem delu in se kosala z marsikatero reprezentanco, ki velja za odbojkarsko velesilo v zadnjem obdobju, kar je seveda zelo spodbudno. Vse to kaže, da lahko z optimizmom pričakujemo, da se vse skupaj začne. Če smo na zadnjem EP naredili korak več in smo ob prvi zmagi na stari celini zasedli končno deveto mesto, lahko temu primerno tudi zdaj pričakujemo izboljšanje rezultata. Treba pa se je zavedati, na to je marsikdo pozabil, da smo tudi takrat na pripravljalnih tekmah premagali velesili, kot sta Francija in Bolgarija. Za povrhu na francoskih tleh. To pa nikakor ne pomeni, da je takšne ekipe lahko premagati tudi na uradnem tekmovanju,'' razmišlja Sattler, ki trenutno uspešno deluje v Katarju.

Skupina ni veliko težja kot na prejšnjem prvenstvu Slovenski odbojkarski strokovnjak je tudi mnenja, da nasprotniki, s katerim se bodo Slovenci merili tokrat, niso nič zahtevnejši, kot so jih imeli pred dvema letoma na Dunaju. ''Ne bi strinjal, da so slovenski nasprotniki mnogo močnejši kot pred dvema letoma. Srbija ne tekmuje z Ivanom Miljkovićem, ki je takrat nase prevzel večji del odgovornosti, prav tako Finci ne igrajo z enim od najboljših podajalcev v Evropi in svetu Mikkom Eskom, ki je takrat bil najbolj zaslužen igralec, da so malo manj znani igralci lahko igrali s samo elito tako v svetovni ligi kot na vseh večjih tekmovanjih, kjer Slovenija še ni igrala. Nizozemska pa ravno tako igro gradi brez največjih imen, kot je na primer Robert Horstink, in je po padcu na predkvalifikacijah za OI na Hrvaškem, kjer so bili izločeni proti domačinom, nekoliko pomladila ekipo. Z njo se ji je uspelo celo dobrega pol leta pozneje uvrstiti v svetovno ligo, vendar trenutni igralci nimajo pravih izkušenj z največjih tekmovanj, kot je EP.''

Dodana vrednost te ekipe: bolj zreli Čebulj in manj poškodb In primerjava slovenske ekipe iz leta 2011 in zdaj, kaj so bistvene razlike? ''V primerjavi z zadnjim EP je Slovenija močnejša za dodatne izkušnje naših igralcev, ki so jih nabirali predvsem v tujih klubih v največjih tekmovanjih, nekateri tudi v ACH Volleyju s tekmami lige prvakov. Konkretno je postava zdaj močnejša s Klemnom Čebuljem, ki je takrat še rosno zorel in se spoznaval z mednarodnimi tekmami, zdaj pa že prevzema odgovornost igralca prve postave. Prav tako pa je Slovenija mogoče močnejša s kakšno poškodbo manj, kot jih je bilo v preteklosti.''

''Kot je omenil kapetan Urnaut, so bile želje že v preteklosti premagovati reprezentance, kot je Srbija, zato se porajajo občutki o neporavnanih računih. Seveda je naslednjič igrati proti takšnim reprezentancam lažje kot pa prvič,'' je še svoje obširno razmišljanje pred evropskim prvenstvom sklenil Sattler.

Ne spreglejte