Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2016,
18.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

biatlon svetovno prvenstvo Oslo Norveška Teja Gregorin Klemen Bauer Tomaš Kos

Sreda, 2. 3. 2016, 18.55

6 let, 6 mesecev

Priprave na SP so optimizirali in si povrnili "dobre občutke". Da jih le ne varajo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Svetovno biatlonsko prvenstvo v Oslu na Norveškem je za slovensko reprezentanco nekakšna misija reševanja sezone. Teja Gregorin in Klemen Bauer čutita, da sta spet pri močeh.

Letošnje svetovno biatlonsko prvenstvo se bo v Oslu začelo v četrtek, ko se bodo za prvi komplet odličij spopadle mešane štafete. Pričakovati je, da bo trener slovenske vrste Tomaš Kos sestavil najmočnejšo postavo, z Jakovom Fakom, s Klemnom Bauerjem, Tejo Gregorin in z Andrejo Mali. To je četverica, ki je leta 2012 v Ruhpoldingu v Nemčiji osvojila srebrno medaljo.

"Občutek na progi je boljši, upam, da me ne vara" Letošnja sezona se za slovenske tekmovalke in tekmovalce ni odvijala po njihovih željah. Tudi najboljša reprezentantka Teja Gregorin se je ubadala s težavami, za katere pa upa, da so že stvar preteklosti. "Skozi sezono se mi je dogajalo, da ko je prišla kakšna sotekmovalka za mano oziroma me je prehitela, je nisem mogla držati niti za milimeter," je 35-letna reprezentantka, ki se je v tej zimi izrazito mučila v smučini in dodala, da je s tem pred najpomembnejšimi tekmami sezone očitno le opravila: "S tem sem se ukvarjala vso sezono. Do zdaj. Zdaj mislim, da je vse skupaj šlo malce navzgor. Občutek na progi je boljši, upam, da me ne vara."

Holmenkollen Gregorinovi ustreza Kaj so v pripravah na svetovno prvenstvo spremenili v treningu? "Ko smo prišli s kanadsko-ameriške turneje, na kateri smo ostali dva dni dlje in naredili dva dolga treninga kot nekakšno mini bazo, smo potem na Pokljuki to nadgrajevali. Počasi smo stopnjevali tempo treninga, šele prejšnji teden v četrtek smo naredili tisti poln trening z maksimalno obremenitvijo. Upam, da je to dober znak za naprej," je še razložila Gregorinova

Tudi znamenito norveško prizorišče v Holmenkollnu nad Oslom ji ustreza: "Glede na moji dve medalji s svetovnega pokala, ki prihajata ravno iz Osla (drugo mesto na skupinskem štartu v sezoni 2013/14 in tretje v skupinskem štartu v sezoni 2011/12, op. p.), je ta proga očitno po mojem okusu. Prizorišče mi je všeč, vzdušje je super, tako da z veseljem pričakujem te tekme."

"Moje stanje je zdaj takšno kot pred sezono, če ne celo boljše" Ob težavah prvega zvezdnika slovenske vrste Jakova Faka je moški biatlonski voz letos vlekel Klemen Bauer, ki pa je v drugi tretjini sezone že občutil utrujenost, ta je bila posledica izpada treninga v pripravah na sezono zaradi mononukleoze.

"Sezona glede na okoliščine ni bila slaba, ampak ko enkrat začneš tekmovati in dosegati neke rezultate, se tudi apetiti povečajo Tudi meni so se. Taki rezultati me po navadi ne bi osrečevali, a je, kar je," pravi Ihanec, vesel, da si je pred odhodom v Oslo uspel napolniti baterije: "Po prvem delu sezone so se pokazale posledice bolezni, treba se je bilo na novo postaviti, in začeti z ničle. Kar sem tudi storil. V zadnjih dveh tednih smo poskušali rešiti kar največ, narediti vse kar se da pametno. Menim, da je moje stanje zdaj takšno kot pred sezono, če ne celo boljše."

Bauer upa, da bo že prva tekma, četrtkov obračun mešanih štafet, razjasnila sliko o pripravljenosti slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. Nastopiti želi na vseh tekmah, posebej pomemben bo zanj tudi šprint.

Ne spreglejte