SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tina Mrak in Veronika Macarol še vedno na stopničkah

0

termometer

Veronika Macarol Tina Mrak
Foto: Stanko Gruden, STA

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem prvenstvu v razredu 470, ki poteka v morju pred Solunom, po uvodnih dveh finalnih regatah izgubili mesto in sta skupno tretji. V šestem plovu SP sta bili 16., v sedmem pa sedmi; prvi izid se jima je kot najslabši po treh dnevih prvenstva črtal iz skupnega dosežka.

Slovenki imata sedaj 29 točk, le točko za njima pa sta na četrtem mestu Kitajki Xiaoli Wang in Haiyang Gao (30). Razlike tudi na naslednjih mestih niso velike in desetouvrščena nizozemska posadka za slovensko zaostaja le za 11 točk.

Z drugim in tretjim mestom prvi dan finalnih regat sta vodstvo prevzeli Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska, ki imata 15 točk. Pet več (20) jih imata doslej vodilni Hannah Mills in Eilidh McIntyre iz Velike Britanije; Millsova je s Saskio Clark lani osvojila zlato olimpijsko medaljo, leta 2012 pa srebrno.

"Spet je za nami naporen dan. Vetra je bilo okoli šest do osem vozlov, najprej pa smo čakali kakšno uro na obali, ker je veter zelo pozno zapihal. V prvi regati sva kmalu po startu dobili protest, ker sva obrnili preblizu jadrnice, ki je imela desne uzde in ji nisva pustili dovolj prostora. Naredili sva dva kazenska kroga 720 in se nato skozi celotno regato borili, da bi se prebili iz ozadja. Regato sva končali na 16. mestu. Drugo regato nisva najbolje startali, prvo orco sva obrnili kot deveti in končali na sedmem mestu. V obeh regatah bi lahko izborili še kakšno mesto, vendar nisva dobro izkoristili vseh priložnosti. Trenutno sva na skupnem tretjem mestu," sta slovenski tekmovalki sporočili iz Grčije.

V moški konkurenci sta v vodstvu ostala Šveda Anton Dahlberg in Fredrik Bergstrom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin