Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2013,
15.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Eva Terčelj Urša Kragelj Jure Meglič Anže Berčič

Nedelja, 28. 4. 2013, 15.39

7 let, 12 mesecev

Terčeljeva priveslala do tretjega mesta v Pirenejih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na prvi tekmi slalomistov na divjih vodah za pokal Pirenejev v Seu d'Urgellu prišla do tretjega mesta, Urša Kragelj, tretja po kvalifikacijah, je bila enajsta.

V konkurenci kajakašev je bil Martin Albreht peti, Jure Meglič pa je tekmovanje končal na osmem mestu. Kanuist Anže Berčič, ki je bil najboljši v kvalifikacijah, je v finalu zasedel šesto mesto.

Terčeljeva je v konkurenci kajakašic za zmagovalko, Španko Meritxell Rodriguez, zaostala za 2,27 sekunde. V drugo se je nastop nekoliko ponesrečil Urši Kragelj, ki je prejela 58 kazenskih sekund in zasedla enajsto mesto. Drugo mesto je osvojila Avstralka Jessica Fox.

V konkurenci kanuistov je slovenske barve zastopal le Berčič, ki je bil v kvalifikacijah najboljši, nato pa v finalu veslal nekoliko slabše in bil na koncu šesti. Tekmovalec tacenskega kluba je sicer postavil tretji najhitrejši čas finala, a storil napako, ki mu je prinesla dve kazenski sekundi. Zmagal je Francoz Nicolas Peschier, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila španska kanuista Jordi Domenjo in Ander Elosegi.

V konkurenci kajakašev so prevladovali španski kajakaši, ki so v močni mednarodni konkurenci zasedli prva tri mesta. Zmagal je Joan Crespo pred Samuelom Hernanzom in Marcom Domenjom. Na petem mestu je tekmovanje sklenil Albreht, ki je za zmagovalcem zaostal za slabe tri sekunde in pol. Meglič, ki je bil v kvalifikacijah tretji, je bil tokrat osmi. V polfinalu so obstali preostali slovenski kajakaši, ki so se udeležili tekme v Španiji. Dejan Kralj je bil 25., Matic Štrukelj 33., Matej Poljanec pa 34.

V kategoriji dvojcev sta za dvojno francosko zmago poskrbeli posadki Pierre Labarelle/Nicolas Peschier in Hugo Biso/Pierre Picco, tretje mesto pa sta si priveslala Španca Dani Marzo in Jesus Perez. Najboljša kanuistka je bila Avstralka Jessica Fox.

Ne spreglejte