Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
2. 9. 2014,
20.31

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
odbojka svetovno prvenstvo Iran ZDA Slobodan Kovač

Natisni članek

Torek, 2. 9. 2014, 20.31

8 let, 6 mesecev

Takega začetka niso pričakovali niti v sanjah

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji Irana so izvrstno odprli svetovno prvenstvo na Poljskem. Čeprav sta bili njihovi nasprotnici velesili Italija in ZDA, so prišli do dveh zmag in so že pri petih točkah.

Iran, ki do zdaj sploh še ni okusil zmage na svetovnih prvenstvih, je po Italiji premagal še eno odbojkarsko silo, ZDA. "Ko imamo dober dan, lahko premagamo vsako ekipo na svetu. Ko prejema naš podajalec žogo na čelo (ko imajo dober sprejem, op. p.), igramo hitro in odlično odbojko, proti kateri se težko najde orožje. Proti ZDA smo začeli odlično, nato malce popustili, tudi Američani so v nadaljevanju začeli bolje servirati in igrati bolje v bloku, kar nam je nekoliko otežilo zadevo. Pred tremi tedni smo odigrali štiri medsebojne tekme in prav vse so dobili Američani. Najbrž so mislili, da bo lahko, da bo Iran padel brez težav, a ni bilo tako. Ponosen sem na igralce," je po tekmi in s petimi točkami po dveh tekmah v žepu dejal izjemni srbski strokovnjak na klopi Irana, Slobodan Kovač. Iran pod njegovim vodstvom res igra kot prerojen, očitno niso bili po naključju na F4 svetovne lige, in lahko smo prepričani, da bomo na tem SP za iranske odbojkarje še slišali.

"Iranci so igrali izjemno odbojko"

Po obračunu je bil po tekmi nekoliko razočaran ameriški selektor John Sparew, tri točke po dveh tekmah so manj, kot so v taboru ZDA pričakovali. "Ponosen sem na ekipo, ki se je vrnila po zaostanku 0:2, a na žalost na koncu nismo bili nagrajeni. Želel bi si, da bi tako igrali že od vsega začetka, a mislim, da lahko zdaj v nadaljevanju skupinskega dela zaigramo le bolje. Na drugi strani je Iran igral izjemno odbojko, imeli so odličnega podajalca in mislim, da so zasluženo zmagali."

"Nismo pričakovali toliko točk"

Iran je imel v svojih vrstah res odličnega podajalca Mira Saeida Marouflakranija, ki je odlično razigraval svoje soigralce, predvsem Amirja Ghafourja in Mojtaba Mirzajanpourja, ki sta dosegla po 21 oziroma 13 točk. "V preteklih mesecih nismo našli protiorožja za Američane, a v tekmo smo vstopili dobro, igrali smo dobro v obrambi in bili razpoloženi v napadu. Točki proti ZDA sta za nas izredno pomembni. Nismo pričakovali takega začetka, a tekma z Italijo nam je pokazala, da smo odlični, in nam še dala dodatno spodbudo, na kateri bomo, upam, leteli tudi v prihodnjih tekmah. Nihče ni verjel, da lahko osvojimo kakšno točko na prvih dveh tekmah, zgodilo pa se je ravno nasprotno."

V četrtek se bo Iran pomeril s Francijo, Američani pa bodo svoj skromen točkovni izkupiček poskušali oplemeniti na tekmi proti Portoriku.

Ne spreglejte