Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 9. 2017,
15.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

svetovni pokal Peter Kauzer Alja Kozorog

Sobota, 2. 9. 2017, 15.20

6 let, 6 mesecev

Svetovni pokal, Ivrea

Peter Kauzer priveslal na zmagovalni oder

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Peter Kauzer | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

V italijanski Ivrei je predzadnja tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Prvi dan finalnih preizkušenj je kajakaš Peter Kauzer osvojil tretje mesto, kanuistka Alja Kozorog pa je bila deveta.

V italijanski Ivrei je na sporedu predzadnja tekma svetovnega pokala v slalomu, ki se bo končal prihodnji konec tedna s tekmo v španskem Seu d'Urgelu. Konec septembra čaka najboljše slalomiste še svetovno prvenstvo v francoskem Pauu.

Prvi finalni dan pokala v Ivrei je slovenska izbrana vrsta v finalu nastopila z dvema čolnoma. Največ uspeha je imel srebrni z olimpijskih iger v Riu de Janeiru Peter Kauzer, ki je za svoje prve stopničke v tej sezoni osvojil tretje mesto. Triintridesetletni Hrastničan je po tretjem času v polfinalu tokrat z enim dotikom odpeljal brez kazenskih pribitkov in za zmagovalcem, Čehom Vitom Prindišem, zaostal 2,16 sekunde. Drugo mesto je osvojil Američan Michal Smolen.

Na pravi poti

"Že na startu sem na prvih vratcih zadel tla, ker je voda nizka, ritem se mi je malo podrl, nato sem se malo lovil, v četrtih vratih imel precej direktno linijo, potem pa sem spet lovil peta vrata. Tista so nehvaležna, nimaš veliko hitrosti in porabil sem veliko moči. Potem naprej, tisti del mi je zelo všeč, sem vedel, da še ni konec, dokler ne pridem skozi cilj. Skušal sem izničiti zaostanek, a Vit in Michal sta bila brez napak prehitra. Brez teh bi se tudi jaz lahko boril za zmago, v polfinalu sem bil namreč najhitrejši. A po premoru me veseli, da sem že takoj na stopničkah in da sem na pravi poti zdaj do svetovnega prvenstva," je povedal Hrastničan, ki ga čakata še dve tekmi sezone. "Po premoru me veseli, da sem že takoj na stopničkah in da sem na pravi poti zdaj do svetovnega prvenstva." | Foto: Nina Jelenc "Po premoru me veseli, da sem že takoj na stopničkah in da sem na pravi poti zdaj do svetovnega prvenstva." Foto: Nina Jelenc

Alja Kozorog ob finalni premieri deveta

Prvič je v finalu nastopila kanuistka Alja Kozorog, 20-letnica z Mosta na Soči, je bila deveta, prepričljivo, kar z 11 sekundami prednosti pred drugouvrščeno, pa je zmagala Avstralka Jessica Fox, vodilna v skupnem seštevku.

Alja Kozorog si je prvič priborila finale in končala na devetem mestu.  | Foto: Nina Jelenc Alja Kozorog si je prvič priborila finale in končala na devetem mestu. Foto: Nina Jelenc

Preostali slovenski predstavniki, kanuistka Nina Bizjak ter kajakaša Martin Srabotnik in Žan Jakše, so danes obtičali v polfinalu. V nedeljo čakajo nastopi še kanuiste Benjamina Savška, Luko Božiča in Jureta Lenarčiča ter kajakašici Evo Terčelj in Uršo Kragelj.

Ne spreglejte