Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
28. 8. 2015,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Božič Sašo Taljat

Petek, 28. 8. 2015, 11.45

8 let

Svetovna prvaka sta po prvi tekmi padla na realna tla

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Aktualna svetovna prvaka v kanuju dvosedu Luka Božič in Sašo Taljat sta na letošnji prvi pomembnejši tekmi padla na realna tla. Računata na to, da bo šlo z novimi nastavitvami v čolnu bolje.

Luka Božič in Sašo Taljat sta imela lani fenomenalno sezono, saj sta skoraj na vsaki tekmi stala na odru za zmagovalce. Češnja na torti je bil naslov svetovnih prvakov v ZDA. Bilo bi preveč optimistično, da bi lansko sezono ponovila, a priznavata, da sta letos vseeno pričakovala boljše rezultate. Predvsem prvi del sezone ni šel po načrtih. Najboljši rezultat letos sta dosegla na tekmi svetovnega pokala v Seu d'Urgellu, kjer sta bila na koncu peta.

"Morda smo se sezone lotili nekoliko ležerno"

"Prvi del sezone je bil slab, a smo vseeno vztrajali in računali, da bova prišla do želenega rezultata. Gre za to, da so letos preostale ekipe zelo napredovale in smo bistveno bolj izenačeni kot prej. Letos te je dotik vrat lahko stal vsaj pet mest. Pred tem se je dogajalo, da sva z enim dotikom prišla tudi na stopničke," je povedal mlajši član dvojca Luka Božič.

V drugem delu sezone sta dobila nov čoln, in kot pravi naš sogovornik, vsaka nova stvar prinese dodaten motiv. V čolnu so naredili tudi manjše spremembe v nastavitvah in upajo, da se bo zdaj še bolje obnesel. "Morda smo se sezone lotili nekoliko ležerno. Po takšni sezoni, kot je bila lanska, smo se odločili, da bova trenirala po istem programu. Celo še več sva trenirala, saj sva res veliko časa vložila v dvojec. Je pa res, da v program nismo vpeljali nobene nove stvari. Ko smo prišli na prvo tekmo, smo padli na realna tla in tudi čoln ni stekel, kot bi moral. Včasih sva imela tudi nekaj smole s sodniki, vendar se s tem nisva obremenjevala. Zdi se mi, da sva naredila dobro potezo, ker sva se osredotočila predvsem nase," je povedal Luka, ki uspešno tekmuje tudi v kanuju enosedu.

Zelo rada trenirata na Soči

Primorska kanuista sta trenutno v Londonu, kjer bo sredi septembra potekalo svetovno prvenstvo. Vložek bo velik, saj bodo tam lovili kvote za olimpijske igre v Riu de Janeiru. Luka in Sašo sta v London odpotovala že tretjič letos, tako da progo že zelo dobro poznata. Tam sta tekmovala leta 2012 na olimpijskih igrah, kjer sta bila osma.

Oba zelo rada trenirata tudi na Soči, kjer sta pred kratkim posnela video. "Poleti je težava, ker je prenizka voda. Večji užitek je jeseni, ko je več vode. Velikokrat smo najprej veslali eno uro po Soči, nato pa še tekli na štart. Tako si že zjutraj opravil kakovosten trening," se zimskih treningov spominja Ljubo, kot ga kličejo v divjevodaških krogih.

Ne spreglejte