Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 8. 2015,
16.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Michael Phelps

Torek, 11. 8. 2015, 16.31

8 let

Suspendirani Michael Phelps: Že dolgo nisem bil tako dober

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ameriški plavalni zvezdnik Michael Phelps je na ameriškem prvenstvu v San Antoniu plaval hitreje kot nekateri zvezdniki svetovnega prvenstva v Kazanu.

"Sem v super formi. V takšni že dolgo nisem bil in vse to me navdaja s samozavestjo," je v ponedeljek v Teksasu novinarjem povedal plavalec.

Rekorder po številu zlatih olimpijskih medalj ima pred sabo naslednji veliki cilj - olimpijske igre 2016 v Rio de Janeiru. Prav doseženi izidi, v Kazanu bi z njimi osvojil več zlatih medalj, so baza, na kateri bo Phelps gradil do Ria.

Na prvenstvu ZDA je Phelps zmagal na 100 in 200 m delfin ((50,45/1:52,49) in na 200 m mešano z najboljšim letošnjim dosežkom na svetu - 1:54,75 minuten. V vseh treh nastopih je bil hitrejši od novega svetovnega prvaka iz Kazana. Prav na koncu je nastopil še na 200 m prsno, kjer je osvojil četrto mesto.

Suspendiran, ker je vozil pod vplivom alkohola

V Tatarstanu 30-letni Phelps žal ni nastopal. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je ameriška plavalna zveza nosilca 18 zlatih odličij z olimpijskih iger suspendirala in ga začasno izključila iz reprezentance. Phelps je na suspenz odgovoril z odličnimi dosežki na državnem prvenstvu. O izidih je dejal: "Odplaval sem le to, kar sem moral odplavati. Zdi se mi,l da bom imel naslednje leto veliko veselja"

Obljubil, da do olimpijskih iger ne bo več pil

Plavalec se vrača tudi k športnemu življenju, saj je prisegel, da do konca olimpijskih iger v Braziliji ne bo poskusil niti kapljice alkohola. Kot sam pravi, bi bil v Riu rad 100-odstotno pripravljen. Zaenkrat mu gre dobro. Pridobil je na mišični masi in kot pravi, ima po treningih vse manj bolečin. Potrebuje le nekaj več regeneracije in spanca kot pred leti: "Včasih sem bolj utrujen."

Pehlps se bo na igre pripravljal v Phoenixu, kamor se skupaj s trenerjem Bobom Bowmanom seli iz Baltimora. Bowman je v Arizoni namreč našel novo službo.

Ne spreglejte