Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
8.32

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL Atlanta Falcons New England Patriots

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 8.32

5 let, 2 meseca

Super Bowl XLVII: zmaga bo ostala v družini Harbaugh

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Super Bowl XLVII sta se uvrstili najbolj kompletni ekipi - z odličnim napadom in obrambo. To sta Baltimore Ravens in San Francisco 49ers. Odpravili sta moštvi z odličnim napadom.

V velikem finalu profesionalne lige ameriškega nogometa NFL se bosta tretjega februarja pomerili ekipi Baltimore Ravens in San Francisco 49ers. Prvi so v finalu konference AFC v noči na ponedeljek premagali lanske finaliste New England Patriots z 28:13, drugi pa so bili v finalu NFC z 28:24 boljši od Atlante Falcons. Nasproti si bosta tako stala trenerja brata Jim (49ers) in John Harbaugh (Ravens). Jima bo oče (nekdanji trener) vseeno delil nasvete pred tekmo? Super Bowl bo gostil New Orleans, teden prej pa bo še tekma zvezd Pro Bowl.

Ravensom je uspelo maščevanje za lanski poraz v finalu AFC. V drugem polčasu je dobil Joe Flacco več priložnosti za dolge podaje, obramba Krokarjev na čelu z živo legendo Rayem Lewisom pa je povsem onemogočila Toma Bradyja in soigralce (dve prestreženi podaji). Drugi polčas so vijolični dobili z 21:0. Flacco je do konca zmetal 240 jardov in tri "touchdowne" (dva do Anquana Boldina), po tleh sta svojo nalogo dobro opravila Ray Rice in Bernard Pierce. "Mislim, da nismo igrali dovolj dobro. In če ne igraš dobro proti tako dobri ekipi, nisi konkurenčen za zmago," je pošteno priznal Brady (320 jardov), ki se mu ni uspelo uvrstiti na rekordni šesti Super Bowl. Postal pa je rekorder v podanih jardih v končnici (5.949). Lewis bo kariero sklenil na Super Bowlu: "Fantom sem lani rekel: 'Glave gor, vrnili se bomo.'" In so se res! Odločen je, da pri 37 letih drugič osvoji SB. "Ni lepšega od besed: 'Ravens so osvojili Super Bowl'. Zato igramo ameriški nogomet. Te besede hočeš slišati še enkrat."

John Harbaugh in njegovi fantje se bodo zoperstavili ekipi njegovega 15 mesecev starejšega brata Jima Harbaugha. Tudi 49ersom je uspel preobrat. V prvi minuti druge četrtine so Falcons povedli s 17:0. A kot, da so obramba, Colin Kaepernick in Frank Gore v Atlanto prileteli šele v drugi četrtini. Odtlej smo gledali njihov šov. Kaepernick je osvojil 233 jardov in dosegel "touchdown", Gore je v končno cono prišel dvakrat (90 jardov). Izjemen je bil tudi Vernon Davis (106 jardov in TD). Drugi polčas so gostje tako dobili z 21:0 in uspel jim je najvišji preobrat v zgodovini finala NFC. Podajalec Atlante Matt Ryan je sicer imel tri "touchdowne" in 396 jardov, a večino v prvem polčasu. 49ers bodo imeli v New Orleansu priložnost za svoj šesti Lombardijev pokal oziroma prvi po 18 letih. Če ne bi sredi sezone Alexa Smitha zamenjali s Kaepernickom, jim ne bi uspelo, v en glas govorijo v taboru San Francisca. "Naredi lahko, vse kar želi. Teče z žogo, podajo jo. Je izjemen igralec," je strnil Gore.

Ne spreglejte