SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Starejši Pokeršnik in Bedrač odpihnila državna podprvaka

3

termometer

Po prvem dnevu prvega letošnjega turnirja za državno prvenstvo v odbojki na mivki v Mozirju si je večina favoritov že po dveh krogih skupinskega dela tekmovanja zagotovila mesto v četrtfinalu.

V skupini A sta bila najbolj prepričljiva Slovaka Marek Patuc in Igor Hrovath, ki sta imela največ težav z Avstrijcema Julianom Hörlom in Fabianom Kandolfom, saj sta si zmago zagotovila po treh nizih, medtem ko sta bila od Andreja Štembergarja Zupana in Sergeja Drobniča dvakrat boljša z 21:18. Pred Slovakoma je še obračun z Edom Korošcem in Aleksandrom Ribičem, ki bi ga, glede na dosedanje predstave, Patuc in Hrovath morala dobiti.

V skupini B sta Primorca Klemen Ponikvar in Leo Mohorič, ki sta po letu dni premora znova združila moči, najprej z 2:0 premagala Uroša Kržeta in Davida Čuka, nato pa po skoraj uro trajajočem maratonu z 2:1 v nizih premagala še Čeha Davida Lenca in Martina Davida, pri čemer sta Čeha prvi niz dobila z 21:14, v drugem pa sta bila Slovenca boljša z rekordnih 30:28, v tretjem pa sta naša predstavnika slavila s 15:12. Za potrditev neposredne uvrstitve v četrtfinale Ponikvarja in Mohoriča čaka še dvoboj proti Roku Menihu in Gašperju Koželniku, ki v Mozirju doslej še nista prišla do zmage.

V skupini C sta državni prvak Jan Pokeršnik in njegov soigralec Nejc Zemljak, sicer nekdanji svetovni prvak do 21. leta starosti, z 2:0 premagala Mateja Prikeržnika in Žigo Zupanca, nato pa sta po treh nizih, z 21:14, 18:21 in 15:6, odpravila še brata Gašperja in Jerneja Vrhunca. Pokeršnik in Zemljak bosta v skupinskem delu turnirja v petek zaigrala še proti Jerneju Tomazinu in Simonu Koširju.

Skupina D je postregla z obračunom med prvima in drugima nosilcema državnega prvenstva in tudi turnirja v Mozirju, slovenskima podprvakoma Anžetom Bahčem in Tadejem Boženkom ter državnim prvakom Danijelom Pokeršnikom in Juretom Petrom Bedračem. Slednja sta bila prepričljivo boljša z 21:15 in 21:14. Boženk in Bahč sta pred tem z 2:0 premagala Žigo Donika in Matevža Ledineka, ki ju v petek čaka še tekma proti Pokeršniku in Bedraču, zmagovalcema tekme proti Goranu Cestniku in Marku Pokleki.

Pri dekletih prednjačijo Čehinje in Slovakinje

Pri dekletih sta bili v skupini A Čehinji Sarka Nakladalova in Eliška Galova izjemno prepričljivi, saj sta tekmi proti Niki Morgan in Sari Habjan ter Urški Intihar in Evi Vedlin Gojčič dobili gladko, z 2:0, pri čemer nobena od slovenskih ekip ni uspela vknjižiti več kot 14 točk. Čehinji bosta v petek zaigrali le še proti Manci Rotar in Barbari Čabo Grubišič ter počakali na nasprotnici v četrtfinalu.

V skupini B sta bili podobno prepričljivi tudi Slovakinji Gabriela Tomasekova in Tina Turnerova, ki sta z 21:10 in 21:12 premagali Dajano Lucas in Jeleno Pešič in bili z 21:1 in 21:6 boljši še od Urške Stvabar in Lee Krumpak, sobotno tekmo proti Hrvaticama Maji Roško in Nives Cota pa sta že dobili z 2:0 b.b.

V skupini C sta morali slovenski reprezentantki in tretji z lanskega državnega prvenstva, Sara Sakovič in Tamara Borko priznati premoč Čehinjama Danici Repakovi in Valerii Budaiovi, ki sta se veselili zmage z 21:14 in 21:19. Čehinji, ki morata za potrditev neposredne uvrstitve v četrtfinale zaigrati še proti Kaji Turk in Tjaši Jančar, ki sta s Sakovičevo in Borkovo že izgubili, sta bili sicer uspešnejši še od Daje Gorišek in Tajde Lovšin.

V skupini D sta bili najuspešnejši Marina Crnjac in Nina Kontrec, ki sta najprej zmagali proti Nini Lovšin in Sabini Marancina, nekoliko težje delo pa sta imeli proti Ana Skarlovnik in Evi Zupan. Korošici sta bili boljši po treh nizih, z 18:21, 21:16 in 15:11.

Četrtfinalni dvoboji se bodo začeli v petek ob 20. uri, polfinala in finala pa bodo na sporedu v soboto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin