Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2022,
16.04

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Natisni članek

Lucija Hribar gimnastika Teja Belak Tjaša Kysselef

Četrtek, 17. 3. 2022, 16.04

2 leti, 1 mesec

športna gimnastika, svetovni pokal, kairo

Kysselefova in Hribarjeva v finalu, Belakova nastopila prvič po rojstvu sina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Tjaša Kysselef | Tjaša Kysselef se je s četrto oceno uvrstila v finale. | Foto Luka Vovk/Sportida

Tjaša Kysselef se je s četrto oceno uvrstila v finale.

Foto: Luka Vovk/Sportida

Slovenske telovadke so prvi dan kvalifikacij svetovnega pokala v Kairu končale z dvema finaloma. Tjaša Kysselef, zmagovalka uvodne postojanke v Cottbusu, se je še na tretji zaporedni tekmi najvišje ravni uvrstila v finale na preskoku, Teji Belak se nastop ni posrečil. Med finalistkami na dvovišinski bradlji pa je tudi Lucija Hribar.

Kysselefova si je finale preskoka priborila s četrto oceno kvalifikacij (12,749 točke), najvišjo ima uzbekistanska veteranka Oksana Čusovitina (12,883), zmagovalka zadnjega prizorišča v Dohi.

Na preskoku se je prvič po daljšem premoru zaradi materinstva predstavila tudi Teja Belak, ki je tekmovala manj kot deset mesecev po rojstvu sina. Čeprav se ji nastop ni posrečil, je videla, da bi ob dobri izvedbi lahko stala na zmagovalnem odru, je dejal selektor Andrej Mavrič.

Teja Belak je nastopila prvič po rojstvu sina. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Teja Belak je nastopila prvič po rojstvu sina. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tako je, ker je za prvi skok prejela ničlo, s povprečjem 6,133 točke zasedla zadnje, 14. mesto v kvalifikacijah. "Tjaša in Lucija sta nastopili po pričakovanjih, Teji pa se tekma ni posrečila. Pri prvem skoku je padla, da je prejela ničlo, tudi pri drugem je naredila napako, pa je še vseeno imela višjo oceno kot tekmice (12,266 točke, op. STA). Kot sem rekel, če bi stala po obeh skokih, bi lahko tudi zmagala," je iz Kaira sporočil Mavrič.

"Škoda, tudi če bi oba skoka Teja naredila z napako, bi bila še vseeno zaradi težavnosti lahko peta v kvalifikacijah, samo ničle ne bi smela dobiti. Res pa je, da nam ne odgovarja orodje Gymnove, vendar ne samo nam, tudi preostalim. Veliko je bilo napak," je še povedal Mavrič.

Lucija Hribar je zasedla osmo mesto med kvalifikantkami.  | Foto: Luka Vovk/Sportida Lucija Hribar je zasedla osmo mesto med kvalifikantkami. Foto: Luka Vovk/Sportida

Na dvovišinski bradlji se je dobro odrezala Hribarjeva, ki je z oceno 11,166 točke zasedla osmo mesto med kvalifikantkami. Tako Hribarjeva kot Belakova bosta nastopili tudi v petek. Belakova se bo predstavila v kvalifikacijah gredi, Hribarjeva pa na gredi in parterju.

Danes kvalifikacije čakajo še vse tri telovadce; Nikolaja Božiča na parterju, Luko Kiška na konju z ročaji in Luko Bojanca na krogih.

Telovadci brez finala

V večernih urah so kvalifikacije opravili še trije telovadci, nobenemu se na svojem orodju ni uspelo prebiti med najboljšo osmerico finalistov. Nikolaj Božič je na parterju z oceno 12,933 točke zasedel 15. mesto, Luka Kišek (11,400) je bil na konju z ročaji 32., Luka Bojanc (13,333) pa je na krogih zasedel 14. mesto.

Ivan Kuliak
Sportal Po provokaciji Rusa z vojaškim simbolom: Še enkrat bi naredil isto
Sportal Vojni simbol na dresu: provokacija ruskega telovadca, Fig napovedal disciplinski postopek
Ne spreglejte