Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 5. 2014,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Špik

Nedelja, 4. 5. 2014, 15.12

8 let

Špik do druge zmage, na vrhu tudi dvojni četverec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski veslači so uspešno končali nastope na generalki pred evropskim prvenstvom, ki bo konec meseca v Beogradu.

Na mednarodni regati v srbski prestolnici je Luka Špik v skifu sobotni zmagi dodal še nedeljsko, zmagal je tudi slovenski dvojni četverec, lahki dvojni dvojec z Matevžem Malešičem in Rajkom Hrvatom pa je bil tretji.

Na Adi Ciganliji, ki bo čez štiri tedne gostila evropsko prvenstvo, je dirko danes otežilo močno deževje in sunki vetra, a so veslači iz Srbije, Hrvaške in Slovenije vseeno preverili formo pred evropskim prvenstvom. Med Slovenci je še enkrat prepričal Luka Špik, resda v odsotnosti najboljšega srbskega veslača Gorana Vasića, a o formi Špika zgovorno priča podatek, da je drugouvrščeni Hrvat Luka Radonjić za njim zaostal kar deset sekund.

V dvojnem dvojcu sta bila Matevž Malešič in Rajko Hrvat bila tretja, za favoriziranima posadkama Srbije (Filipović, Marjanović) in Hrvaške (Šain, Vekić), ki sta bili na prvih dveh mestih že v soboto. Ob koncu sporeda je bila še tekma dvojnih četvercev, ki so nastopili v skupni tekmi s četverci brez krmarja. Med dvojnimi četverci je zmagala slovenska posadka, v kateri so veslali Matej Rojec, Aleš Zupan, Janez Zupan in Gašper Fistravec, pred slovenskim čolnom za veslače do 23 let, v katerem so nastopali Borut Rebolj, Gašper Ostanek, Matej Grobelnik in Jure Grace.

"Če seštejem oba dneva, je bil najuspešnejši Luka Špik. Obakrat je precej zanesljivo zmagal, saj očitno tudi ni imel prave konkurence ob odsotnosti Vasića. Drugi dan je celo malenkost bolje odveslal tekmo, gledano primerjalno s časi zmagovalnih dvojcev in dvojnih dvojcev, kjer gre za zelo dobre posadke. Še vedno pa se bo v prihodnjih tednih potrebno ukvarjati z nekaterimi vprašanji drugega dela proge," je oceno slovenskih nastopov začel selektor Miloš Janša.

Ta je pohvalil tudi dvojni dvojec Rojec-Fistravec, medtem ko je po njegovem mnenju druga posadka Aleš in Janez Zupan nastopila preslabo: "V enojcu je potrebno omeniti še dober nastop lahkega veslača Hrvata, ki je nastopil zelo kakovostno. Primerjalno celo bolje kot drugi dan v dvojnem dvojcu z Malešičem, ob čemer je treba upoštevati, da je lahki dvojni dvojec olimpijska disciplina. Pa tudi nastop tega lahkega dvojnega dvojca ni bil slab. Omeniti velja še mladega Graceta z dobrim nastopom včeraj v B-finalu enojcev. Dvojni četverec ni nastopil slabo, vendar bi bil zadovoljen, če bi bili nekaj sekund hitrejši in bi naredili večjo razliko glede na sicer zelo kakovosten srbski čoln."

Ne spreglejte