Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
13. 1. 2016,
15.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Conor McGregor Rafael dos Anjos Las Vegas

Sreda, 13. 1. 2016, 15.53

6 let, 6 mesecev

Spektakel tudi uradno potrjen: Irec že sprožil prve puščice v Brazilca (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vodstvo UFC je sporočilo, da se bosta na marčevskem (5. marec) veledogodku v Las Vegasu za naslov svetovnega prvaka spopadla Brazilec Rafael dos Anjos in Irec Conor McGregor.

O tem smo že pisali pred dnevi, a ker tega ni potrdila UFC, je še vedno obstajala verjetnost, da ne bodo izpeljali dvoboja, ki bo, čeprav smo šele januarja, eden vrhuncev leta 2016.

Strah je bil odveč, spektakel je zdaj tudi uradno potrjen. Irec po osvojitvi naslova svetovnega prvaka v peresni kategoriji torej ni čakal dolgo, da se pomeri še v za razred težji kategoriji. Njegov nasprotnik bo aktualni prvak Brazilec Rafael dos Anjos, ki je decembra po le 66 sekundah ubranil naslov proti Američanu Donaldu Cerroneju. Po dvoboju je dejal: "Gospod McGregor, pridi in se pomeri z mano, a vedeti moraš, da je to moja kategorija," je v lahko kategorijo povabil Irca, ki pa se izziva ne boji.

"Ko slišim za lahko kategorijo, vidim le togost, vse skupaj poteka zelo počasi in velikokrat mislim, da smo obstali v času. V peresni kategoriji je povsem druga pesem, a pridem tudi po vas, ne bojte se," je pred časom dejal Irec.

Štel je denar, zato ni šlo hitreje

McGregor je svoje oboževalce o dvoboju obvestil na svoj način. "Nisem vam mogel prej povedati, saj sem do zdaj štel denar, ki sem ga zaslužil po zmagi nad Josejem Aldom," je na Facebooku zapisal trenutno najbolj opevan borec v UFC, ki nima le smrtonosne tehnike, pač pa je tudi mojster besed, ki kot pravilu spravijo v obup prav vse njegove nasprotnike. Če zna kdo prodati dvoboj, je to ravno McGregor.

In ta ne izgublja časa, saj je že začel rušiti popularnega RDA: "Rafael je izdajalec, saj se predstavlja kot ameriški Gringo. No, tega fanta bom obglavil v imenu velike Brazilije. Živela Brazilija. Se vidimo 5. marca v Las Vegasu. Kralj se vrača."

OFFICIAL FIGHT ANNOUNCEMENT:Conor McGregor Vs Rafael Dos Anjos for the UFC Lightweight World Championship.March 5th....

Objavil/a Conor McGregor dne 12. januar 2016

Sedemindvajsetletni Dublinčan bi v primeru zmage nad štiri leta starejšim brazilskim tekmecem postal prvi UFC-borec, ki bi okoli pasu istočasno nosil naslova v različnih kategorijah. Za zdaj se Irec v svojih napovedih še nikoli ni zmotil in bo petega marca lovil že osmo zaporedno zmago v UFC, dos Anjos jih ima iz 19 dvobojev pet.

Ne spreglejte