Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
11. 6. 2013,
12.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Solkan Nejc Žnidarčič Maks Frančeškin

Torek, 11. 6. 2013, 12.32

8 let

SP v Solkanu: Zdaj je na vrsti ekipni spust

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko se je slalomska reprezentanca vrnila iz evropskega prvenstva v Krakovu, bo konec tedna v Solkanu že potekalo svetovno prvenstvo v šprintu.

Če se spomnimo evropskega prvenstva v Trnovem ob Soči, kjer so slovenski tekmovalci odlično nastopili, se vrhunskih rezultatov lahko nadejamo tudi v Solkanu. Prvenstvo bo trajalo od 13. 6. do 16. 6., v petek pa so organizatorji pripravili nočno tekmo pod reflektorji, kar bo dalo prvenstvu še poseben čar.

Vodja slovenske reprezentance Srečko Masle je natančno pred 30 leti osvojil medaljo na svetovnem prvenstvu, a tokrat o medaljah ni želel govoriti. "O medaljah ne želim govoriti. Tekmovalci morajo razmišljati le o svojih najboljših vožnjah, rezultat pride potem že sam po sebi," je povedal Masle, ki poudarja, da proga na tem prvenstvu ni preveč zahtevna. Na prvenstvu bo nastopilo okoli 180 tekmovalcev iz 23 držav, med njimi bo tudi dvanajst slovenskih tekmovalcev. Največ se znova pričakuje od Nejca Žnidarčiča, ki je tudi aktualni svetovni prvak v šprintu. Med kajakaši bodo nastopili še Tim Kolar, Maks Frančeškin in Vid Debeljak. "Pred svetovnim prvenstvom sem zelo motiviran in želim si, da bodo naši tekmovalci že v petek naredili dobre rezultate, da ne bo tako velikega pritiska v soboto," je uvodoma povedal Žnidarčič, ki vseskozi omenja kvaliteto celotne reprezentance."V ekipnih vožnjah imamo zelo veliko možnosti in če bo šlo vse po načrtih, se lahko nadejamo dobrega rezultata," je še povedal Žnidarčič, ki ga je nekaj časa pestila poškodba hrbta, a kot sam pravi, je zdaj vse v redu.

Med kanuisti bosta nastopila dva slovenska tekmovalca. Prvi med njima je veteran Simon Hočevar, drugi pa Blaž Cof, ki ima v šprintu že medalji iz evropskega prvenstva."Manjka mi še medalja iz svetovnega prvenstva. Želim si najbolje in upam, da bom lahko vse premagal," je optimistično dejal Blaž, ki meni, da neke prave taktike za tekmo nima. "Samo na polno bo treba iti."

Močna zasedba bo tudi med dvojci, saj so v slovenski reprezentanci s pomočjo Luke Božiča in Saša Taljata uspeli sestaviti močno ekipo, Luka in Sašo se lahko pohvalita z naslovom svetovnega prvaka iz leta 2010, od takrat pa nista prav velikokrat sedela v spust čolnu. "Vse skupaj je velika neznanka, saj greva danes po dolgem času na divjo vodo, pred tem pa sva veslala le dvakrat na mirni vodi," je povedal Taljat. Poleg njiju bosta v dvojcu nastopila še Simon Hočevar in Blaž Cof, ter Luka Žganjar in Peter Žnidaršič.

Slovensko čast bo med kajakašicami reševala Ajda Novak. "Malo mi je žal, ker ne bomo imeli celotne ekipe med kajakašicami, saj sem mnenja, da bi lahko dobro nastopile. V posamezni vožnji pa se bom potrudila po svojih najboljših močeh," je povedala mlada kajakašica iz Ljubljane.

Ne spreglejte