Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
25. 5. 2012,
10.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks Jernej Pavlič

Petek, 25. 5. 2012, 10.51

7 let, 12 mesecev

Sokoli želijo dokazati, da so resen kandidat za naslov

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Silverhawks mesec dni po gladki zmagi nad Blue Devils potujejo na povratno srečanje v Hohenems. "Gremo na zmago, da dokažemo, da smo resen kandidat za naslov," zatrjuje Jernej Pavlič.

V regionalnem tekmovanju v ameriškem nogomet Sportklub CEFL se bo ta konec tedna razplamtela bitka za drugo mesto in s tem za prednost domačega igrišča v polfinalu. Slovenski prvaki Ljubljana Silverhawks v soboto ob 14.00 igrajo pri avstrijsko-švicarski ekipi Blue Devils iz Hohenemsa. Pred mesecem dni so jih doma premagali s 26:2, a tokrat bo klub iz bližine Bodenskega jezera v polni postavi. Silverhawks bi zmaga popeljala na prag drugemu mestu, Devils bi s porazom zanj izgubili vse možnosti. Še večji izziv čaka madžarske prvake Budapest Wolves, ki bodo za tretjo zmago igrali z letos še neporaženimi srbskimi prvaki Beograd Vukovi. V Beogradu so bili domači boljši s 53:35, a v Budimpešti so Madžari vselej zelo nevarni, tako da gre pričakovati zelo zanimiv dvoboj (tudi v Sloveniji si ga bo možno ogledati v televizijskem prenosu).

"Gremo na zmago, da dokažemo, da smo resen kandidat za naslov prvaka," pred tekmo v Hohenemsu zatrjuje lovilec ljubljanske ekipe Jernej Pavlič, ki je ob edinem mednarodnem porazu letos v Beogradu ujel tri "touchdowne" po podaji Anthonyja Gardnerja. Ameriškega podajalca v vrstah Silverhawks tokrat čaka še dodaten izziv, saj bo po slovesu trenerja Marka Garze sam izbiral akcije. "Anthony klike akcije, ki mu jih dopušča obramba, trener pa je imel drugačne ideje. Anthony je navajen, da sam kliče akcije, tako da nas to ne skrbi," dodaja Pavlič in opozarja na Andrewa Blakeleyja, ki v vrstah Devilsov igra tako lovilca kot "cornerbacka". In kakšno tekmo lahko pričakujemo? Proti Beogradu so pred dobrim mesecem igrali po zraku (Anthony je imel prek 300 jardov), proti Hohenemsu pa je bilo podaj zelo malo. "Igra se prilagaja obrambi. Vukovi imajo slabši 'secondary' (op. a.: obrambni igralci za dolge podaje), Devils pa puščajo več prostora za tek, saj imajo na liniji zgoščenih manj igralcev. Tako jih bomo znova skušali dominirati po tleh. Imajo tudi dosti boljše 'cornerbacke'."

V postavo Ljubljana Silverhawks se po poškodbi bicepsa vrača obrambni igralec in predsednik kluba Milan Narat, ki bo ob poškodbi Nikole Grbiće prevzel tudi vlogo "kickerja". Medtem je poškodbo kolena obnovil Eldin Žerić in tako je zanj sezona že končana. Pred sezono je v Ljubljano prestopil iz gorenjskih Alp Devils, a mu očitno letos ni bilo usojeno igrati.

Ne spreglejte