Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
23. 6. 2012,
17.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks

Sobota, 23. 6. 2012, 17.39

7 let, 12 mesecev

Sokoli tretjič prvaki, a Maribor nudil dober odpor

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubljana Silverhawks so novi (stari) državni prvaki v ameriškem nogometu. Maribor Generals so na Slo bowlu III premagali 23:10. Z dvema "touchdownoma" se je dokazal Gregor Črepinšek.

Pred polno tribuno stadiona v Žalcu se je dogajal tretji Slo bowl, finale slovenskega prvenstva v ameriškem nogometu. Branilci naslova Ljubljana Silverhawks so lovoriko dvignili še tretjič. Maribor Generals so v ne najlepši tekmi premagali 23:10.

Silverhawks takoj povedli in zadržali prednost

Prvi napad na tekmi in prvi "touchdown" za Silverhawks. Jernej Pavlič je žogo vrnil na polovico igrišča, še 50 jardov je v naslednjih poizkusih pridobil Matej Pavlič. Za 7:0 je napad zaključil podajalec Lovro Gmajner ("qb sneak"). Le malo je manjkalo in Generals bi takoj izenačili. Eden od Štajercev je ušel obrambi, a stopil v avt, sicer bi bil TD za 80 jardov. Nekaj minut kasneje so se morali Mariborčani zadovoljiti s tremi točkami, ko je s 47 jardov prosti strel zadel Robi Fišer. Ob drugem vračanju "punta" je Jernej Pavlič sicer prišel v končno cono, a po dveh nedovoljenih držanjih.

V drugi četrtini so Silverhawks nadaljevali z igro to tleh. Obramba Generals ni bila slaba, nakar ji je ušel Gregor Črepinšek in dosegel 40 jardov dolg "touchdown" (14:3). Drugi napad Maribora se je končal v napačni končni coni. Potem ko so sodniki prvi "safety" spregledali, je bil že v naslednji akciji naslednji za 16:3. To je bil tudi izid prvega polčasa. Do konca je obramba Maribora delovala, Ljubljančani pa so poizkušali le s tekom. Polčas se je končal s prestreženo žogo Marka Batesa, akcijo prej je Fišerju sicer uspela lepa podaja za 35 jardov do Luke Pršina.

Preveč napak za slab drugi polčas obojih

Silverhawks so se z odmora vrnili nekoliko preveč sproščeni. Po napaki v obrambi so jih Generals takoj kaznovali. Fišer je podal do Tadeja Hollerja, ta pa je stekel v končno cono (60 jardov) za znižanje na 10:16. Na krilih navijačev je obramba Maribora delovala zelo dobro. Ljubljančane so skoraj zadržali na polovici zelenice, nato pa v četrtem poizkusu Sokolov prehitro skočili in jim podarili novo priložnost. Izkoristil jo je Črepinšek, ki je s štirimi tekmi osvojil 50 jardov in svoj drugi TD (23:10).

Finale se je nadaljeval na način: dve lepi akciji Fišerja, napaka, podaja, napaka. In tako so Generals zapravljali priložnosti za preobrat. Na drugi strani je Gmajner le začel podajati, a nekaj slabih podaj in prekrškov in napad Silverhawksov se je končal. Še hitreje je bilo konec naslednjega napada Maribora: Sandi Holub je prestregel Fišerjevo podajo. Niz napak se je nadaljeval: prestreženo podajo je vrgel tudi Gmajner, nato tretjič Fišer (prestregel jo je Jure Laharnar). Preveč zastavic in tekma se je s četrto prestreženo podajo Robija Fišerja končala z izidom 23:10.

Ne spreglejte