Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2019,
6.35

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,85

4

Natisni članek

Anthony Joshua Madison Square Garden Andy Ruiz Jr.

Nedelja, 2. 6. 2019, 6.35

4 leta, 10 mesecev

Konec super niza britanskega orjaka

Šok šokov: Anthony Joshua prvič na kolenih! #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,85

4

Anthony Joshua | Anthony Joshua se je prvič boril v ZDA in takoj predal krono najboljšega boksarja v težki kategoriji. | Foto Reuters

Anthony Joshua se je prvič boril v ZDA in takoj predal krono najboljšega boksarja v težki kategoriji.

Foto: Reuters

Boksarski šampion Anthony Joshua je ob svojem debiju na ameriških tleh v New Yorku senzacionalno izgubil proti Američanu Andyju Ruizu mlajšemu in s tem izgubil vse štiri pasove za naslov svetovnega prvaka v supertežki kategoriji. Ruiz je Britanca večkrat spravil na tla, sodnik pa je dvoboj prekinil v sedmi rundi, ko Joshua ni bil več priseben.

Ne samo, da se je boksar mehiških korenih v tretji rundi znašel na tleh in se junaško pobral, v nadaljevanju do britanskega orjaka ni pokazal prav nobenega spoštovanja ter ga na koncu s svojo močjo in sistematično borbo tudi zlomil. Pred več kot 20.000 gledalci v razprodani legendarni dvorani je Ruiz Britanca kar trikrat spravil na tla ringa in ko se je to zgodilo še četrtič je sodnik dvoboj prekinil in razglasil Ruiza za zmagovalca.

"Prvič sem se znašel na tleh, a veste kaj, vse skupaj me je naredilo še močnejšega in bolj željnega zmage. Želel sem mu vrniti in uspevalo mi je," se je 29-letni Ruiz spomnil burnih začetnih rund.

Joshua je bil prvič na tleh že v tretji rundi:

Britanec tako tepen še ni bil:

Eno največjih presenečen

V sedmi rundi po Joshua ni mogel več nadaljevati borbe in sodniku ni preostalo drugega, kot da dvoboj prekine. Vse skupaj je poskrbelo eno največjih presenečenj v težki kategoriji. V to rubriko spada tudi poraz Lennoxa Lewisa proti Hasimu Rahmanu leta 2001, še enajst let prej pa je James Douglas - Buster na levi nogi ujel slovitega Mika Tysona.

Fury ga je tolažil, Wilder napadel

"Te stvari se zgodijo v boksu težke kategorije. Odpočij si, okrevaj, ponovno zberi svojo vojsko in se vrni," je rojaka po porazu tolažil Tyson Fury, povsem drugače pa se je na vse skupaj odzval Deontay Wilder. "Ni bil pravi prvak, vsa njegova kariera temelji na laži, protislovju in podarjenih dvobojih. To je pač dejstvo, zdaj vemo, kako je."

Fotogalerija
1 / 7

O tem je sanjal

"Rad bi se zahvalil bogu, ki mi je dal to zmago. Brez njega to ne bi bilo mogoče," je v nebo pogledal debelušni Američan, ki je v svoji 34. borbi slavil še 33. zmago. Izgubil je le enkrat.

"To je tisto, za kar sem delal tako trdo. Ne morem verjeti, da so se mi izpolnile sanje. Zdaj želim le proslaviti. Spisal sem zgodovino, za Mehiko," se je smejalo presenetljivemu zmagovalcu, ki je britanskemu boksarju vzel "brezmadežnost". Joshua ostaja pri 22 zmagah.

Takole je Američan v slovitem Madison Square Gardu šokiral Britanca:

Joshua ni iskal izgovorov

"Nimam izgovora, naredil sem napako in prejel močne udarce. Ni bil moj večer, a vse to dela boks še toliko bolj zanimiv. Zelo spoštujem Andyja. Res je dober borec, hvala, Amerika. Hvala vsem, da ste prišli, žal mi je le, da sem na cedilu pustil svoje prijatelje in podpornike. Sem borec od glave do pet. Zdaj je prvak on, a se bom vrnil," je prvi poraz med profesionalci športno prenesel Joshua in že napovedal povratni obračun ter vrnitev v Britanijo: "Boksala bova novembra ali decembra. Želel bi si Deontaya Wilderja, a tukaj je Andy, to si zasluži."

Preberite še:

Deontay Wilder
Sportal Wilder bombardiral tekmeca in ga za nov naslov "uspaval" z nokavtom
Ne spreglejte