Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2024,
21.29

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
balinanje raffa Damjan Sofronievski balinanje

Natisni članek

Sobota, 22. 6. 2024, 21.29

1 mesec

Terni, EP v balinanju (raffa)

Slovensko balinanje raffa ob premieri med dobitnicami medalj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Damjan Sofronievski | Damjan Sofronievski je osvojil bron v natančnem zbijanju. | Foto www.alesfevzer.com

Damjan Sofronievski je osvojil bron v natančnem zbijanju.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je na premiernem nastopu moške članske reprezentance na evropskih prvenstvih v balinanju raffa prišla do medalje. Damjan Sofronievski je v italijanskem Terniju osvojil bron v natančnem zbijanju, so sporočili iz slovenske balinarske zveze.

"Z osvojeno medaljo sem zelo zadovoljen, saj je bil to prvi nastop na velikih tekmovanjih v tej disciplini. Kvalifikacije so se mi izšle po željah, v četrtfinalu mi je uspelo premagati Francoza, v polfinalu pa se bil po polovici nastopa blizu tekmecu, a nisem izkoristil vseh priložnosti. Med evropsko elito smo se vsi skupaj veliko naučili," je pojasnil Sofronievski.

Slovenska reprezentanca je tekmovala v postavi Damjan Sofronievski in Nik Švara, v vlogi selektorja pa je bil Bojan Berčič.

Med dobitnicami medalj je bila najuspešnejša Italija s po dvema zlatima in srebrnima medaljama, po zaslugi zgodovinske bronaste medalje Damjana Sofronievskega v natančnem zbijanju pa se je na zmagovalni oder povzpela tudi Slovenija.

V kvalifikacijah je Sofronievski zabeležil tretji rezultat in se suvereno prebil med najboljšo osmerico. V četrtfinalu je v boju za medaljo premagal Francoza Francoza Pierrea Rouxela s 14:11, v polfinalu pa je moral priznati premoč Enricu Dall'Olmu iz San Marina z 28:12, tako da je osvojil bronasto odličje.

Dobre igre je v disciplini posamezno prikazal tudi Švara, ki pa je po zmagi in dveh porazih nastope zaključil v skupinskem delu tekmovanja.

Preberite še:

Hrast Kobjeglava
Sportal Hrast Kobjeglava do naslova prvakinj v balinanju
Ne spreglejte