Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2013,
9.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Bertoncelj gimnastika Rok Klavora

Sreda, 20. 3. 2013, 9.58

8 let

Slovenski telovadci v Cottbus po finalne nastope

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S četrtkovimi kvalifikacijami se bo v nemškem Cottbusu začela druga tekma sezone gimnastičnega svetovnega pokala.

Na tradicionalnem turnirju prvakov, ki bo zaradi velikega številka prijav trajal štiri dni, bo nastopila tudi petčlanska slovenska ekipa na čelu s finalistom uvodne tekme v Franciji Sašem Bertoncljem, a brez Mitje Petkovška.

Petkovšek se je zaradi poškodovanih dlani odločil, da bo izpustil vse tekme svetovnega pokala pred evropskim prvenstvom, ki bo od 17. do 22. aprila v Moskvi. Kot pravi, bi si rad pozdravil poškodbo, da bi se lahko ustrezno pripravil in se na EP boril za še peti naslov evropskega prvaka na bradlji, skupno pa še za deseto kolajno s prvenstev stare celine.

Prvi adut slovenske vrste bo tako Bertoncelj, finalist minulega svetovnega pokala v La Roche dur Yonu, katerega glavni cilj bo čim boljša izvedba težje sestave na konju z ročaji, ki se mu je v finalu tekme v Franciji ponesrečila. "Na vsakem svetovnem pokalu želim priti do popolne izvedbe sestave in to je moj edini cilj, rezultatskih nimam. Vem pa, da sem sposoben dobiti zelo visoko oceno. A dejstvo je, da bo zaradi tega zagotovo prišlo do več napak," je pred drugo tekmo sezone povedal Škofjeločan.

Na svojo prvo tekmo sezone se odpravlja Rok Klavora, ki bo v Nemčiji tekmoval na parterju. "Za tekmo sem se pripravljal le na parterju in tokrat malo drugače kot prej, saj imamo v novem olimpijskem ciklu nov tekmovalni pravilnik. Če imaš dovolj veliko bazično znanje, ni večjih težav, potrebuješ le malo več treninga novih elementov. Večjih sprememb namreč ni, na parterju je največja, da lahko elemente le po enkrat končaš v preval. Težave s tem imajo najboljši, ki so do zdaj po dvakrat skakali v preval, meni pa so spremembe v plus," je pred odhodom v Nemčijo pojasnil Klavora.

"Končno so se tudi moje noge navadile skakati na trdem parterju. Prej sem treniral le na stezi, potem sem pa prišel na tekmo, pa me je zaradi doskokov na trdo vse bolelo. Zdaj sem vajen tega, tako da že komaj čakam tekmo," je dodal Ljubljančan, ki meri zlasti na čim lepšo izvedbo: "V prvi vrsti pričakujem, da bom sestavo naredil čim lepše in še mi bo to uspelo, mi finale ne more uiti. Niti v Cottbusu, kjer bo konkurenca zelo močna. V Dohi pa računam še na kaj več, tudi na medaljo, če bo lepa izvedba. Glede na dosedanje treninge sem kar optimističen."

Poleg Bertonclja in Klavore se bo v kvalifikacijah na krogih predstavil tudi Gregor Saksida, v ženski konkurenci pa bosta slovenske barve branili Teja Belak na preskoku, kjer ob dobri izvedbi prav tako računa na finale, in gredi ter Ivana Kamnikar, ki se bo predstavila na dvovišinski bradlji in parterju.

Kvalifikacije bodo na sporedu v četrtek in petek, v soboto in nedeljo pa bodo finali najboljše osmerice po posameznih orodjih.

Ne spreglejte