Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 6. 2014,
22.34

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Luka Slabe Jan Klobučar Miha Plot Danska

Torek, 10. 6. 2014, 22.34

3 leta, 9 mesecev

Slovenski selektor: Danci spoznali, da nismo noben bavbav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška reprezentanca je na uvodni tekmi evropske lige (skupina B) v gosteh v Roskildeju premagala Dansko s 3:0. V sredo ob 19. uri se bosta ekipi v Roskildeju pomerili še drugič.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Danes Danci niso bili na takšni ravni, da bi nas lahko kakorkoli ogrozili. Vsi naši igralci, ki so stopili na igrišče, so naredili natančno tisto, kar se od njih pričakuje. Mislim pa, da so Danci spoznali, da nismo noben bavbav, in v sredo pričakujem, da bodo že od vsega začetka veliko bolj pritiskali. Občutek sem imel, da so se nas v prvem nizu ustrašili in da so potrebovali nekaj časa, da so prišli k sebi. Skratka v sredo pričakujem njihovo boljšo igro, na tekmah, ki si sledijo druga za drugo, rezultati običajno niso enosmerni. Upam, da se bomo domov vrnili z vsemi šestimi točkami."

Jan Klobučar, sprejemalec Slovenije: "Pred tekmo nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo od danske ekipe, saj nekaterih njihovih igralcev sploh nismo poznali. Zato smo morali tekmo začeti zbrano in jim že od prve minute pokazati, kdo je favorit. Mislim, da nam je to uspelo in da smo prepričljivo slavili. Ves čas je bilo v ekipi dobro vzdušje, kar se je poznalo tudi na igrišču. Zavedamo se, da nas v sredo čaka težja tekma, kajti druga je vedno bolj tvegana. A mi moramo še enkrat igrati tako kot danes. Če nam bo to uspelo, se nimamo česa bati."

Miha Plot, libero Slovenije: "Vedno mora biti cilj igrati točko za točko, kajti le s takšnim načinom razmišljanja lahko vso tekmo igraš zbrano. Danci morda niso bili tako kakovosten nasprotnik, vendar je bil eden od naših ciljev, da se ne spustimo na njihovo raven, kar nam je večji del tekme tudi uspevalo. Nekaj podobnega bo treba ponoviti tudi v sredo."

Ne spreglejte