Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 6. 2014,
23.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe Dunaj

Četrtek, 19. 6. 2014, 23.33

8 let

Slovenski odbojkarji spet prevzeli vodstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tudi drugo tekmo evropske lige na Dunaju, tudi tokrat je zmagala s 3:0 (21, 22, 21).

Tudi na svoji drugi tekmi na Dunaju so slovenski odbojkarji brez izgubljenega niza premagali domačo izbrano vrsto. Tokrat sicer niso prikazali tako kakovostne igre kot včeraj, vendar še vedno dovolj dobro, da njihova zmaga niti trenutek ni bila vprašljiva. Z novimi tremi točkami je Slovenija spet vodilna ekipa skupine B.

Slovenija je takoj prevzela pobudo

"V prvem nizu smo še držali korak s slovenskimi odbojkarji, nato so bili preprosto premočni za nas. Upam, da jim bomo jutri nudili boljši odpor," je po včerajšnjem porazu svoje ekipe dejal selektor avstrijske reprezentance Michael Warm, medtem ko je bil njegov kolega na drugi strani, Luka Slabe, predvsem zadovoljen, kako učinkoviti so bili njegovi izbranci v napadu. Na prvi tempo celo stoodstotni in to kljub ne ravno blestečemu sprejemu. Podobno igro, seveda tu mislimo na napad, si je Slabe želel tudi na današnji drugi tekmi.

Slovenska izbrana vrsta je tudi svojo drugo tekmo proti Avstrijcem začela s postavo, ki je igrala praktično vso prvo tekmo. Takoj je prevzela pobudo, a si večje prednosti ni priigrala vse do izida 20:17. V slovenski ekipi je manjkal predvsem kakšen blok več, prilegel pa bi se tudi kakšen as. A tudi slabša igra je bila dovolj, da so Slovenci z zbrano končnico povedli.

Drugi niz so Slabetovi izbranci začeli podobno kot prvega. V napadu so sicer bili učinkoviti, vendar ni bilo pravega bloka in servisa. S točko Bergerja so Avstrijci na prvi tehnični odmor prvič v dveh dneh šli s prednostjo. Resda le točke, ki so jo slovenski odbojkarji po zaslugi Alena Šketa hitro izničili, nato pa so po zaslugi dobrega servisa Uroša Pavlovića in bloka Klemna Čebulja, elementov igre, ki so ju najbolj pogrešali, prišli do dveh točk prednosti (10:8).

Avstrijci zaman naskakovali preobrat

Z novim asom, tokrat Šketa, je Slovenija povedla z 12:9, po zaslugi še enega njegovega dobrega servisa in točki Čebulja s 13:9, ob drugem tehničnem odmoru pa je prednost narasla že na pet točk, kar je bilo za Avstrijce nedosegljivo.

Če so slovenski odbojkarji v prvem in drugem nizu dolgo časa potrebovali, da so zlomili odpor domače ekipe, jim je to v tretjem uspelo že po prvem tehničnem odmoru. Nanj so odšli s prednostjo treh točk, nato pa na servis Pokeršnika, v napadu se je potem dvakrat izkazal Čebulj, domačinom pobegnili za sedem točk (12:5).

Takšna je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Po njem je v igro namesto Čebulja vstopil Jan Klobučar, slovenska igra pa je bila še naprej dovolj kakovostna, da ni prišlo do preobrata. Ob vodstvu z 21:14 je Konciljo zamenjal Dane Mijatović, ki tudi na ta način prihaja do prepotrebnih izkušenj.

Preden je Slovenija prišla do novih treh točk v skupini B evropske lige, je moral Slabe vzeti še polminutni odmor, kajti Avstrija je dosegla tri točke zapored in se njegovim varovancem približala na tri točke zaostanka (20:23). Na koncu je slovensko zmago s predolgim servisom "potrdil" Thomas Zass.

Ne spreglejte