Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
11.23

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

golf Ana Belac Pia Babnik Pia Babnik

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 11.23

1 mesec, 2 tedna

Golf, Florida

Slovenki na Floridi do drugega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Pia Babnik | Pia Babnik je nastopila na turnirju Aramco na igrišču Feather Sound Country Club, kjer so si udeleženke razdelile 456 tisoč evrov. Med ekipami je zaostala le za zmagovalno zasedbo, med posameznicami pa osvojila 20. mesto. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Pia Babnik je nastopila na turnirju Aramco na igrišču Feather Sound Country Club, kjer so si udeleženke razdelile 456 tisoč evrov. Med ekipami je zaostala le za zmagovalno zasedbo, med posameznicami pa osvojila 20. mesto.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski golfistki Pia Babnik in Ana Belac sta se odlično izkazali na dveh ločenih turnirjih na Floridi. Mlada Ljubljančanka Babnikova je na turnirju evropske serije zasedla drugo mesto v ekipni konkurenci in 20. med posameznicami, Portorožanka Belačeva pa je na seriji Epson izgubila razigravanje za naslov.

Babnikova je nastopila na turnirju Aramco na igrišču Feather Sound Country Club, kjer so si udeleženke razdelile 456 tisoč evrov. Med ekipami je zaostala le za zmagovalno zasedbo, ki je slavila z udarcem prednosti, med posameznicami – turnir je trajal tri dni – pa zasedla 20. mesto z rezultatom –2 pod parom igrišča (71, 68, 75).

Najboljša je bila Nemka Alexandra Forsterling, ki je za zmago prejela dobrih 62 tisoč evrov in se v skupni razvrstitvi sezone na evropski turneji prebila na drugo mesto. Babnikova je skupno 39., Belačeva 78., Katja Pogačar pa 105. med 123 igralkami, ki so letos že osvojile točke.

Ana Belac | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ana Belac Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Belačeva je nastopila na igrišču Winter Haven le nekaj kilometrov stran. Prvi letošnji turnir serije Epson, ki je druga najmočnejša turneja v ZDA za serijo LPGA, je po treh dneh končala z rezultatom –8 (68, 68, 70), z birdiejem na zadnji luknji je izsilila podaljšek s Kolumbijko Valery Plata. Ta je slavila na drugi dodatni luknji in pobrala največji del 228 tisoč evrov nagradnega sklada.

Belačeva bo ta teden nastopila še na enem turnirju serije Epson na Floridi, nato pa jo tako kot Babnikobo konec meseca čaka turnir evropske serije v Avstraliji.

Žan Luka Štirn
Sportal Slovenec v zvezdniški vlogi opravil premierni izpit
Ana Belac
Sportal Ana Belac z dobrim zadnjim dnem do 24. mesta
Ne spreglejte