Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
15.06

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

golf Žan Luka Štirn

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 15.06

2 meseca

Golf, turnir serije challenge, Južna Afrika

Slovenec v zvezdniški vlogi opravil premierni izpit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Žan Luka Štirn | Žan Luka Štirn se je izkazal že na svojem premiernem turnirju serije challenge v Južni Afriki. | Foto Peter Kastelic

Žan Luka Štirn se je izkazal že na svojem premiernem turnirju serije challenge v Južni Afriki.

Foto: Peter Kastelic

Najboljši slovenski igralec golfa Žan Luka Štirn se je izkazal že na svojem premiernem turnirju serije challenge v Južni Afriki z nagradnim skladom dobrih 320.000 evrov. Po treh rundah v močnem vetru je zasedel 36. mesto med 156 udeleženci.

Šestindvajsetletni Ljubljančan, ki si je mesto na turneji challenge, drugi najvišji v svetovnem merilu za evropske igralce, priigral lani z dobrimi igrami na nižji seriji Pro Tour, je izvrstno odigral prvi dve rundi (-8, 17. mesto).

Nekaj grenkega priokusa sta mu pustili le zadnji dve luknji tretjega dne - četrti dan je bil odpovedan zaradi premočnega vetra (sunki nad 60 km/h), na katerih je izgubil štiri udarce.

Zmago in dobrih 51.000 evrov nagrade je slavil Šved Björn Akesson (-18), drugi je bil Anglež Lee Slattery (-17), tretji pa Avstralec Hayden Hopewell, ki je bil za -16 nagrajen z 22.598 evri.

Žan Luka Štirn je bil na svojem premiernem nastopu na challenge touru deležen zvezdniške obravnave. Evropska turneja oziroma DP World Tour, ki je za serijo PGA druga najmočnejša turneja na svetu, je posnela njegovo življenjsko zgodbo, ki jo bo predstavila na straneh challenge toura in televizijskih postajah Golf + in Sky Sports.

Challenge tour se bo nadaljeval v drugi polovici marca z dvema tekmama Indiji, nato sledita dva turnirja v Abu Dabiju, konec aprila pa se turneja seli v Evropo.

Preberite še:

Ana Belac
Sportal Ana Belac z dobrim zadnjim dnem do 24. mesta
Ne spreglejte