Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 5. 2008,
15.36

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kikboks Urška Gazvoda Urša Terdin

Sreda, 21. 5. 2008, 15.36

5 let, 10 mesecev

Svetovni pokal v Budimpešti, kikboks

Slovenski kikboksarki najboljši na Madžarskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Urša Terdin | Foto KBZS

Foto: KBZS

Na 24. odprtem prvenstvu Madžarske, ki je bil ob minulem koncu tedna v Budimpešti in je štel za točke svetovnega pokala, sta se v članskih vrstah najbolj izkazali Mariborčanki Urša Gazvoda in Urša Terdin, ki sta slavili v disciplini light contact.

Po tem, ko ji je lani na istem prizorišču pot med dobitnice odličij na članskem svetovnem prvenstvu prekrižala poškodba, Urška Gazvoda tokrat v dvorani konferenčnega centra BOK ni dopustila presenečenj. V četrtfinalu kategorije do 60 kg v disciplini light contact je s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 najprej opravila z Norvežanko Christine Hagatun in nato v polfinalu še z Madžarko Alexandro Miklos ter nato z deljenim sodniškim izidom 2:1 v svojo korist odločila tudi finale s še eno domačinko Rito Nagy.

Neustavljiva je bila tudi aktualna svetovna prvakinja v kategoriji do 70 kg v light contactu Urša Terdin, ki je ob povratku na kraj novembrskega zmagoslavja še enkrat postregla s serijo zmag s soglasno sodniško odločitvijo 3:0. V četrtfinalu proti Slovakinji Sabini Ryzkovi, v polfinalu proti Madžarki Reki Scheirich in v finalu proti odlični Hrvatici Loreni Jurišić.

Sodelovalo skoraj tri tisoč bork in borcev

kikboks | Foto: Reuters Foto: Reuters Članske uspehe v Budimpešti sta, prav tako v light contactu, dopolnila še dva Mariborčana. S srebrom v kategoriji do 57 kg Alen Preložnik in z bronom v kategoriji do 74 kg Nejc Blanuša.

V mladinskih vrstah se je že v soboto izkazala Tina Baloh (PDK Zagorje), ki je v disciplini point fighting osvojila zlato v kategoriji do 70 kg, v odprtem tekmovanju pa še srebro v absolutni kategoriji. Z zlatom so se v mladinski konkurenci proslavili še Neža Andromako (do 65 kg), Dean Vukančič (do 79 kg) in Luka Krel (do 84 kg). Vsi trije v disciplini light contact.

Na 24. odprtem prvenstvu Madžarske, ki šteje za točkovanje svetovnega pokala v kikboksu zveze WAKO, je sodelovalo 2473 bork in borcev iz 37 držav.

S tem nastopov slovenskih kikboksarjev v tem prvem delu tekmovalne sezone še zdaleč ni konec. Že sredi junija jih čaka naslednji veliki turnir v točkovanju svetovnega pokala v italijanskem Riminiju, ki bo za številne še zadnja priložnost za lovljenje norme za uvrstitev na reprezentančni seznam selektorja Bojana Korošca za septembrsko kadetsko in mladinsko svetovno prvenstvo v italijanskem Jesolu in novembrsko člansko evropsko prvenstvo v Mariboru.

Kikboks je športna panoga, ki zajema več disciplin, kot so point fighting, light contact, kick light in musical forms, ki se odvijajo na borilnih blazinah ali tatamijih, ter full contact, low kick in K-1r, ki se odvijajo v ringu.

 

Ne spreglejte