Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2015,
21.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka Podčetrtek Rio 2016

Torek, 10. 11. 2015, 21.54

8 let

Slovenke v Podčetrtku zmagale še drugič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na evropskem prvenstvu v odbojki sede za ženske v Podčetrtku so slovenske odbojkarice dosegle še drugo zmago.

Na prvi tekmi z Nemčijo so Slovenke začele zadržano, s težavo dobile prvi niz, potem pa naslednja dva gladko. Danes je bil scenarij obrnjen, po hitri zmagi v prvem so se izbranke selektorja Simona Božiča krepko namučile za končno slavje brez izgubljenega niza.

Slovenija je v prvem nizu proti Madžarski navdušila. Do 5:5 je bil izid še izenačen, potem pa je Slovenija z vnovič dobrim začetnim udarcem ušla na 14:6. Spet se je izkazala Mira Jakin, tudi z asom za 10:5, niz pa se je končal s 25:11.

V drugem nizu so tako gledalci pričakovali, da bodo domače nadaljevale v tem ritmu. Do 12:7 tudi so, potem pa se je ustavilo. Najprej so jih Madžarke ujele pri 12:12, potem pa vodile celo s 16:20. Naveza Jakin - Danica Gošnak - Lena Gabršček je poskrbela, da je domača vrsta ujela gostje pri 20:20. Imele so že zaključno žogo pri 24:22, a se Madžarke niso predale. Klonile so šele po asu Jasmine Zbil, ki je zabila za 29:27.

Tudi tretji niz je bil izenačen do 16:16, kljub madžarski vztrajnosti pa je na koncu vendarle do izraza prišla slovenska kakovost posamičnih igralk, niz se je končal z izidom 25:22.

"Občutki so mešani. Malce sem razočaran nad našo igro. Dobra je bila le v prvem nizu. dekleta sem opozarjal, da na evropskem prvenstvu ni lahkih tekem. Ne vem, zakaj so danes tako reagirale. Se bomo morali malce pogovoriti. V tem hipu je važno, da smo zmagali," je po tekmi povedal selektor Božič.

V sredo ob 19. uri se bo Slovenija na zadnji tekmi predtekmovanja pomerila s Hrvaško, ki danes ni bila kos Nemčiji, izid je bil 0:3. Še drugo zmago na prvenstvo je zabeležila tudi Rusija, ki je bila s 3:0 premočna za Finsko, Ukrajina pa je s 3:1 premagala Ukrajino.

Ne spreglejte