Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 10. 2014,
18.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

bratje Skofič ragbi

Sobota, 18. 10. 2014, 18.12

8 let

Slovenija zmlela Srbijo, med strelci kar štirje Skofiči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska reprezentanca v ragbiju je v uvodnem krogu evropskega pokala narodov, v skupini C 2, na stadionu Žaka v Ljubljani premagala Srbijo kar z 48:3 (22:0).

V novem ciklu evropskega pokala narodov se je Slovenija v Ljubljani srečala s favorizirano Srbijo, ki je lani izpadla iz ranga višjega tekmovanja. A Slovenci so pred 1500 gledalci držali obljubo in dosegli zmago ter potrdili napovedi, da se želijo sami prebiti v višji rang tekmovanja. Tokrat so tekmo dobili z zasluženim bonusom.

Uvod je obetal drugačen razplet, saj so bili Srbi enakovredni, a le do 11. minute, ko je Sloveniji prvih pet točk priboril George Skofič. Dokončno so Slovenci Srbe zlomili v končnici prvega dela. Najprej je kazenski strel realiziral Žiga Burnik, Blaž Pilko pa je v 35. minuti povišal na 15:0. Tik pred koncem je na 20:0 povišal Frankie Skofič, Burnik pa je zadetek potrdil z novima točkama. Kljub velikemu številu napak, Srbi teh niso znali kaznovati, pa bi bila slovenska prednost lahko še višja.

Gledalci v šali zahtevali še gol Maxa Skofiča

Enaka slika se je nadaljevala po menjavi strani, ko sta zadetke za Slovenijo dosegla novinec, komaj 20-letni Lewis Popadec in Burnik, slednji pa je gole obakrat potrdil s prostim strelom. Za 41:0 je poskrbel Jack Skofič in ko je zadel še njegov brat Archie, so gledalci zahtevali še gol petega brata Maxa, a slednji zaradi lažje poškodbe v končnici ni zaigral. Častne točke za Srbijo je dosegel Andrija Janković.

"Zelo smo ponosni na današnji izid. Na terenu smo pokazali, kar smo trenirali in bili superiorni. Imeli smo strukturo v svoji igri in izid jo je le reflektiral. Pričakovali smo težjo tekmo, prvih 20 minut je bilo tesno, nato pa smo uveljavili svoj ritem in si na igrišču ustvarjali prostor," je po tekmi dejal slovenski selektor Emmanuel Meyer in dodal, da ekipe za Dansko ne bo spreminjal, kot prvega moža slovenske vrste pa izpostavil Tita Hočevarja in njegove dobre podaje.

"Zmaga ni bila nepričakovana, saj smo jo napovedovali. Ekipa je iz minute v minuto rasla, imeli smo nekaj napak, a upam, da bomo to popravili in da nam bo uspelo zmagati tudi prihodnji teden. Pozna se, da delamo načrtno, to je plod letnega programa in mislim, da se je ekipa postavila in da bo šlo naslednja leta le še naprej. To je to, kar se ustvari z leti. Zdaj moramo to le še nadgraditi," pa je dejal slovenski kapetan Grega Miljuš.

Ne spreglejte