Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 7. 2015,
18.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca evropska liga Slovenija Turčija

Sobota, 11. 7. 2015, 18.06

7 let, 12 mesecev

Slovenci za uvod boljši od Turkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v svoji prvi tekmi evropske lige v Samsunu premagala Turčijo s 3:0 (21, 21, 18).

Varovanci Andree Gianija so imeli nekaj težav le na začetku prvega niza, ko se je poznala odsotnost lažje poškodovanega kapetana Tineta Urnauta (dvakrat je za nekaj trenutkov vstopil v igro), saj je sprejem, na katerem je Urnauta zamenjal Šket, kazal znake nezanesljivosti. A ko so popravili to, jim je igra stekla. Od tekmecev so bili boljši v vseh elementih, še posebno pa je tokrat navdušila igra v napadu, kjer so Šket, Klemen Čebulj in Mitja Gasparini naredili zelo malo napak, za kar ima veliko zaslug tudi organizator igre Dejan Vinčić.

Selektor Giani ni hotel tvegati s poškodovanim kapetanom Urnautom, zato je namesto njega v boj poslal Alena Šketa, ki je tako prvič v reprezentanci tekmo začel na mestu sprejemalca. Druga imena v začetni postavi pa so bila ista kot na tekmah dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Portugalski, v njej je bil tudi Danijel Koncilja, ki ga je zdravniška služba po poškodbi prsta vendarle usposobila.

Začetek s slovenske strani ni bil posebej zanesljiv. Šket in Klemen Čebulj sta imela nekaj težav s sprejemom, toda drugi elementi so bili dovolj dobri, da so Slovenci držali korak z gostitelji. S točko Čebulja so pri rezultatu 12:11 prvič povedli, dobri servisi Koncilje so jim zagotovili vodstvo s 15:12, vodili pa so tudi s 17:13. Napaki Mitje Gasparinija in Čebulja sta Gianija prisilila v odmor, njegovi nasveti so zalegli. Čebulj je z odličnimi servisi poskrbel za vodstvo 20:15, ki ga Slovenci niso več spustili iz rok.

Gosti so bili tudi polovico drugega niza v zaostanku, a nikoli več kot za dve točki. V tem delu so prvič povedli pri izidu 13:14, ko je odličen servis uspel Alenu Pajenku. Blok Gasparinija je Slovence na odmor popeljal z vodstvom 16:14, ki ga je takoj po njem povišal v napadu zelo razpoloženi Šket. Pri vodstvu z 20:16 je v slovenski vrsti prišlo do manjšega preplaha, ko je na tleh obležal organizator igre Dejan Vinčić, a z njim na srečo ni bilo hujšega, tako da je tekmo nadaljeval. Je pa dogodek nekoliko zaustavil ritem Slovencev, pri katerih je namesto Šketa za nekaj trenutkov vstopil tudi Urnaut. Turki so se nekajkrat približali na dve točki, toda dokončno je njihovo upanje za izenačenje v nizih razblinila točka slovenskega libera Janija Kovačića, ki je s požrtvovalnostjo rešil nemogočo žogo, pri tem pa povsem zmedel tekmece. Piko na i je nato le postavil as Čebulja.

Prvi tempo Koncilje, blok Gasparinija in as Vinčića so v tretjem nizu gostom prinesli vodstvo z 3:0, ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:4. Toda na to so malo zaspali, tekmeci so celo izenačili na 11:11. Toda nato se je ustavilo njim, kar je trojka napadalcev ob dobri podpori blokerjev in pa tudi servisov Koncilje znala kaznovati. Slovenci so povedli z 18:12, niz pa dobili brez kakršnih koli težav.

Ne spreglejte