Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 11. 2015,
15.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

bratje Skofič Andrew Fenton

Petek, 6. 11. 2015, 15.44

8 let

Slovenci v Beograd z le dvema od petih Skofičev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska reprezentanca v ragbiju po polletnem premoru začenja nov cikel. Izbranci Novozelandca Andrewa Fentona se pripravljajo na zahtevno sobotno gostovanje v Srbiji.

Selektor Andrew Fenton zaradi klubskih in študijskih obveznosti ne bo mogel računati na tri brate Skofič. Manjkali bodo Frankie, Archie in George, nastopila pa bosta Jack in Max. Poleg njiju bosta barve Slovenije branila tudi Lewis Podpadec in Francoz s slovenskimi koreninami Guillaime Delmas.

"Kljub veliki zmagi v Ljubljani je pred nami ena najtežjih tekem skupinskega dela, saj je zdaj stanje v srbski reprezentanci drugačno. Srbi so reorganizirali svojo zvezo, dobili izjemno izkušenega selektorja, vpoklicali veliko igralcev, ki igrajo v Franciji, in nanizali zaporedni zmagi. To bo za nas veliki izziv, saj se bomo pomerili s popolnoma drugo ekipo kot pred enim letom. Dokler bomo osredotočeni na svoj stil igre in bomo garali za vsak meter na igrišču, sem prepričan, da imamo odlično priložnost za zmago," napoveduje slovenski selektor, ki je zadovoljen s pristopom fantov na treningih.

Po Srbiji še doma z Dansko

"Ekipa je začela razvijati slog igre, v katerem uživa. Vsak pozna svoje naloge. Kot skupina delujejo homogeno in samozavestno," pravi Fenton. Jedro slovenske reprezentance še vedno sestavljajo domači igralci iz klubov RK Ljubljana, Rak Olimpija in RK Maribor, ki tekmujejo v tujih mednarodnih prvenstvih.

Encijani v skupini C (druga divizija) zasedajo drugo mesto, v primeru dveh zmag in spodrsljaja Luksemburga pa bi lahko prevzeli vodstvo še pred zadnjima spomladanskima tekmama.

Srbski orli so nanizali zmagi nad Dansko in Avstrijo, Sloveniji pa se želijo oddolžiti za lanski poraz 48:3, ko so bili encijani na skoraj polnem štadionu ŽAK v Spodnji Šiški boljši za nekaj razredov.

Prihodnjo soboto, 14. novembra, bo slovenska reprezentanca v Šiški gostila Dance.

Ne spreglejte