Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
1. 2. 2012,
17.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL New England Patriots

Sreda, 1. 2. 2012, 17.50

5 let, 2 meseca

Slovenci soglasno stavijo na Patriots

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za napoved razpleta nedeljskega Super Bowla med New England Patriots in New York Giants smo prosili člane sedmih slovenskih klubov ameriškega nogometa. Vsi so za Patriotse.

David Turšič, Ljubljana Silverhawks (koordinator obrambe, igra na poziciji SS) 35:24 za Patriots. Pričakujem, da bodo Patriots začeli v visokem tempu, saj se želijo čim prej oddaljiti. Bill Belichick ve, da ima slab "secondary", zato bo pozornost posvetil "pass rushu". V napadu bodo poskušali kot običajno preko "tight endov", še posebej, če bo Rob Gronkowski sposoben igranja. Trenutne obrambe še nimajo odgovora za njih, kajti trendi zadnjega desetletja so narekovali predvsem podaje preko "wideoutov". BB je zelo načelen človek in s Tomom Bradyjem vidita to kot možnost maščevanja za poraz izpred štirih let. Giants bodo v napadu stavili na duel z Julianom Edelmanom, saj on je najšibkejši člen v slabi obrambi Patsov. Kljub temu pa mislim, da za zmago to ne bo dovolj, saj pričakujem, da bo BB taktično nadigral Toma Coughlina.

Aljaž Jelen, Bistrica Werewolves (predsednik, trenutno igra TE in DE za Generals) 24:21 za Patriots. Ponavljajoča zgodba izpred štirih let, kjer sta se srečali ekipi New Englanda in New Yorka kot prvaka svojih divizij. Takrat so velikim favoritom Patriotsom (16-0) v zadnji minuti tekme Super Bowl pokvarili Giants in jim tako odvzeli prstane in popolno sezono. Zato napovedujem zmago New Englanda, saj bodo imeli večjo motivacijo in željo za maščevanje. Vendar ne gre zanemariti odlične ekipe New Yorka in mogoče trenutno malo slabšo formo Toma Bradyja in njegovega napada, ki je imel kar nekaj težav na zadnji tekmi z nedokončanimi in prestreženimi podajami ter doseganjem prvih poizkusov.

Marko Humar, Koper Pirates (predsednik, trenutno igra SS in LB za Trieste Muli) 24:20 za Patriots. Zagotovo se v New Englandu hočejo maščevati New Yorku za poraz na Super Bowlu 2008. Obe ekipi igrata dobro v napadu. New York je sicer v naletu, vendar mislim, da bo Bradyju in druščini uspelo ustaviti mlajšega od bratov Manning.

Andrej Lomšek, Alp Devils (predsednik) 27:24 za Patriots. Ker sem njihov navijač, bom rekel, da bodo zmagali New England Patriots. Njihova prednost je, da je Brady že izkoristil najslabšo tekmo v sezoni, torej v konferenčnem finalu. Tako slabe igre v napadu ne morejo ponoviti. Upam, da bo obramba igrala vsaj tako dobro, če ne še malo bolje. "Secondary" bo dal še več od sebe. Linija pa bo delala kot na prejšnji tekmi. Glede na to da linija leta 2008 ni ščitila Bradyja, bodo dali zdaj vse od sebe. Mislim, da bo imel Brady tokrat dovolj časa za podaje. To jim je idealna možnost za maščevanje. Takrat so jim uničili popolno sezono, letos pa so Patriots iz povprečne sezone prišli na Super Bowl. Kadarkoli so osvajali prstane, na samem štartu niso bili favoriti. Na Super Bowlu so vedno igrali bolje v vlogi "avtsajderjev". Brady po moje ne bo MVP. Če bo spet metal na "tight ende", bi rekel, da bo MVP nekdo drug.

Matic Obrul, Gold Diggers (igra na poziciji FS) 27:21 za Patriots. To bo težka tekma, mislim, da bodo odločale napake. Tudi podaljške lahko gledamo, a bi stavil na New England. Patriots imajo boljšo igro po zraku in podajalca (Tom Brady), ki ima v celi sezoni samo 12 prestreženih podaj. Potem so tu lovilci, izpostavil bi Wesa Welkerja, Deiona Brancha in pa Roba Gronkowskega, ki igrajo odlično. Giants so boljši v igri po tleh, kjer pred seboj meljeta Brandon Jacobs in Ahmad Bradshaw. Obrambi ne navdušujeta najbolj, vsaj kar se tiče "secondaryja", tako da bo vse odprto. Verjamem v zmago Patriotsov. Če so izločili Baltimore Ravens, za katere navijam, naj potem osvojijo še Super Bowl.

Marko Gomboc, Murska Sobota Storks (trener in igralec) 34:30 za Patriots. Čeprav so Giants bolj kompletna ekipa, mislim, da bo jeziček na tehtnici Tom Brady, ki še ni prebolel poraza izpred štirih let. Vsi poznamo njegovo zgodbo "iz nič do junaka", vse to je dosegel s trdim delom in ne bo dovolil še enega poraza svoje ekipe. S četrtim osvojenim Super Bowlom bi verjetno postal najboljši vseh časov, pa je bil 199. izbor na naboru. Na drugi strani bi Eli Manning z drugim prstanom prehitel brata Peytona in postal glavni v družini. Kot navijač Philadelphie Eagles nikakor nočem, da se to zgodi, čeprav moram priznati, da je zadnja leta Eli kot podajalec dozorel. Recept za uspeh Giantsov je enak kot pred štirimi leti, torej na Bradyja pritiskati z obrambno linijo. Mislim, da bo linija opravila korektno delo, povzročila Tomu nekaj preglavic, vendar "secondary" ne bo našel odgovora za lovilce New Englanda. Visok rezultat pripisujem močnemu napadu in katastrofalni obrambi proti podajam New Englanda. Victor Cruz, Mario Manningham in Hekeem Nicks ne bi smeli imeti težav s "cornerji" Patsov. Pa še ena pogumna napoved: Chad Ochocinco bo ujel žogo za "touchdown".

Blaž "Medo" Kovač, Maribor Generals (igra na poziciji "tackla" in DE, nekdanji član Ljubljana Silverhawks in Vienna Knights) 27:24 za Patriots. Kot že vrabci čivkajo, bomo priča ponovitvi Super Bowla sezone 2007. Takrat so Giants Patsom pokvarili popolno sezono in mislim, da jim New England tokrat ne bo ostal dolžan in jim bo z veseljem vrnil milo za drago. Obe ekipi sta nekoliko presenetljivo prišli do Super Bowla. Presenetljivo predvsem zato, ker so Giants imeli najslabšo igro po tleh v celem NFL, "secondary" od Patriotsov pa je imel več lukenj kot švicarski sir. Giants nekako nadaljujejo trend Green Bay Packersov iz zadnje sezone. Nekaj tednov do konca sezone se ni vedelo, če bodo sploh uspeli priti v končnico, v končnici pa so pokazali tri odlične predstave na gostovanjih, predvsem Eli Manning, ki rad dela napake, zdaj igra odličen nogomet. Tudi Patriots so v končnici zakrpali luknje v obrambi in odigrali precej bolje. Priča bomo precej izenačenemu Super Bowlu. Zmago pa namenjam Patriotsom, ki se bodo tako na najslajši način maščevali "G-Menom".

Vsi za New England Patriots? Bomo videli. Oziroma kot dodaja Kovač, ki je eden tistih z najdaljšim stažem igranja am. nogometa v Sloveniji: "Pri napovedih največjih tekem ponavadi zgrešim."

Ne spreglejte