Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 9. 2015,
11.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani Brazilija Tine Urnaut Metod Ropret

Ponedeljek, 7. 9. 2015, 11.41

7 let, 12 mesecev

Slovenci o spektaklu leta proti Brazilcem: To bo zabava za navijače (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V sredo se v dvorani Stožice obeta poslastica, saj bo Slovenija gostila odbojkarsko velesilo Brazilijo, ki se pripravlja na olimpijski turnir v Rio de Janeiru. kaj pravijo slovenski odbojkarji?

Kapetan izbrane vrste moške slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut komaj čaka na začetek odmevnega in zelo atraktivnega srečanja z Južnoameričani: "To bo prava zabava za vse navijače in odbojkarje v Sloveniji. Moramo dati vse od sebe. Želimo čim boljše igrati in zmagati, a se moramo zavedati, da so Brazilci sredi priprav v polnem pogonu in visokem ritmu, mi pa smo s pripravami na EP začeli pred enim tednom. To vendarle ne bo spremenilo borbenosti in volje po naši zmagi," je povedal Korošec, ki je pred štirimi dnevi dopolnil 27 let.

V sredo čaka slovensko reprezentanco, ki je pred kratkim navdušila s prebojem v svetovno ligo, zelo zahteven tekmec. Brazilija spada v sam vrh svetovne odbojke, Slovenija pa se pripravlja na evropsko prvenstvo, ga bi bosta oktobra gostili Bolgarija in Italija. Kako se bo Gianijeva četa odrezala proti aktualnim svetovnim in olimpijskim podprvakom, ki bodo na sončno stran Alp prispeli v torek? O tem se lahko prepričate na lastne oči. Brazilski odbojkarji v dvorani Stožice še niso gostovali in bo to njihova prva izkušnja z največjo športno dvorano v Sloveniji.

Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo ta teden z Brazilci pomerila kar dvakrat. V sredo bodo vrata dvorane Stožice odprta za javnost, v četrtek pa ne. Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret je pojasnil, da se je krovna zveza za takšen korak odločila zaradi inflacije izjemnih športnih dogodkov, ki so prisotni v Sloveniji in okolici v zadnjih dneh. "Težko je pričakovati, da bi uspeli zagotoviti relativno dober obisk dvorane Stožice na obeh tekmah. Dvorana je velika in če ni dovolj gledalcev, deluje nekoliko prazno," je pojasnil predsednik.

Do ponedeljka je bilo za ogled sredine tekme prodanih dva tisoč vstopnic.

Ne spreglejte