Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 6. 2014,
14.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Žnidaršič Luka Žganjar

Sobota, 14. 6. 2014, 14.06

8 let

Slovenca pokorila svetovno elito, Žnidarčiču drugo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah je bogatejša za nove kolajne. Na sprinterski preizkušnji svetovnega prvenstva v Valtellini so se Slovenci v posamični konkurenci veselili treh kolajn.

Najžlahtnejšo sta osvojila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar v konkurenci dvojcev, srebro sta v isti konkurenci osvojila Blaž Cof in Simon Hočevar, srebro pa si je prav tako priveslal tudi kajakaš Nejc Žnidarčič. Spustaši so bili odlični tudi v moštvenih vožnjah. Kajakaši so postali svetovni prvaki, kanuisti pa so bili tretji.

Zadnji dan svetovnega prvenstva v Valtellini je slovenski ekipi prinesel veliko veselja. Naslova svetovnih prvakov sta se veselila mlada Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta za prvo zlato kolajno s članskih svetovnih prvenstev premagala reprezentančna kolega Blaža Cofa in Simona Hočevarja. Slednja sta bila v sprinterski preizkušnji svetovnega prvenstva srebrna tudi lani v Solkanu. Po naslovu svetovnih prvakov je Luka Žganjar povedal: "Imeli smo zelo dobre priprave, dobro sva stopnjevala formo. Cilj je bila kolajna, da bi popravila lansko uvrstitev iz Solkana. Voda je bila zelo divja, ostali pa so delali napake. Vožnja ni bila idealna, ampak na koncu so se stotinke obrnile v najino korist."

Uspeh Žnidaršiča in Žganjarja sta dopolnila Blaž Cof in Simon Hočevar, ki sta zasedla drugo mesto. Cof je bil po novem uspehu navdušen: "'Ful' je bilo dobro. Zgornji del proge sva odpeljala zelo dobro, v spodnjem pa izgubila nekaj desetink." Srebrna dvojica je nastopila z rezervnim čolnom, saj sta tekmovalnega že prvi dan prvenstva nesrečno prepolovila, ko sta zapeljala čez skalo na progi. Cof je imel tudi nekaj zdravstvenih težav, saj je na prstu dobil infekcijo, zato mu je prst otekel in ga ni mogel premikati.

Nove kolajne z največjih tekmovanj se je razveselil tudi kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je tako kot lani v Solkanu osvojil srebrno kolajno. "Zmanjkalo mi je dvanajst stotink sekunde. Naredil sem precej veliko napako, zaradi katere sem se skoraj povsem ustavil in sem se moral znova pognati. Res sem jezen zaradi vožnje, bila je tudi dve sekundi počasnejša kot včeraj, ampak z medaljo sem pa zelo zadovoljen," je povedal Žnidarčič. Tik pod zmagovalnimi stopničkami je prvenstvo končal kanuist Simon Hočevar, ki je bil četrti, Blaž Cof pa je zasedel sedmo mesto. Spustaši so bili odlični tudi v popoldanskih ekipnih vožnjah. Kajakaši Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak in Anže Urankar so postali svetovni ekipni prvaki, ekipa kanuistov pa je prvenstvo končala z bronom. Ekipa dvojcev je tekmovanje končala na četrtem mestu, z le nekaj stotinkami zaostanka za tretjeuvrščeno ekipo.

Ne spreglejte