Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 4. 2016,
18.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kanu kajak Simon Hočevar Nejc Žnidarčič Peter Žnidaršič

Sreda, 27. 4. 2016, 18.16

6 let, 7 mesecev

Na Savi podelili še državne naslove med spustaši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nejc Žnidarčič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah je na Savi pri Prusniku med kajakaši zmagal Nejc Žnidarčič, med kanuisti je bil najboljši Simon Hočevar, med dvojci sta zmagala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, med kajakašicami pa Teja Vrbnjak Erbežnik.

Najhitreje je s progo pričakovano opravil Žnidarčič. Tik za njim se je uvrstil Vid Debeljak, ki je zaostal za 95 stotink sekunde, tretji pa je bil Anže Urankar. Omenjena trojica je odlično nastopala na lanskih prvenstvih. Žnidarčič je postal evropski prvak in svetovni podprvak v sprintu, Vid Debeljak je na svetovnem prvenstvu v sprintu osvojil bron, Anže Urankar pa je postal svetovni mladinski prvak v tej spustaški disciplini.

Med kanuisti zmaga veterana Hočevarja

Med kanuisti je zmagal najizkušenejši tekmovalec na startu, 42-letni Simon Hočevar. V cilj je priveslal s prednostjo 21 stotink pred Petrom Žnidaršičem in 2,27 sekunde pred Luko Žganjarjem. Slednja sta bila najhitrejša med dvojci. Nekdanja svetovna prvaka v sprintu Žganjar in Žnidaršič sta za nekaj manj kot sekundo prehitela hrvaški dvojec Luka Obadić - Ivan Tolić, tudi tretja pa sta bila Hrvata Antonio Marinić in Ren Korpeš.

Simon Hočevar je bil nepremagljiv med kanuisti. | Foto: Vid Ponikvar Simon Hočevar je bil nepremagljiv med kanuisti. Foto: Vid Ponikvar

Hočevar, ki je v lanski sezoni v dvojcu odlično nastopal skupaj z Blažem Cofom, ko sta postala evropska prvaka in se okitila tudi z bronom na svetovnem prvenstvu, v dvojcu tokrat ni veslal, saj se je njegov kolega iz čolna uvrstil v člansko slalomsko reprezentanco in spustaška tekmovanja postavil na stranski tir. V razvrstitvi državnega prvenstva sta bila druga mladinca Juš Javornik in Vid Oštrbenk.

Oštrbenk se je veselil naslova državnega prvaka v mladinski konkurenci kajakašev. Bil je dve sekundi in pol hitrejši od Klemna Kavzarja, na tretje mesto pa je priveslal Blaž Anžlovar.

Vrbnjak Erbežnik slavila med kajakašicami

Med kajakašicami je bila najhitrejša Teja Vrbnjak Erbežnik, druga je bila Jana Hočevar, tretja pa Živa Brglez. Med mladinkami je naslov pripadel Jani Hočevar, druga je bila Živa Brglez, tretja pa Eva Alina Hočevar, ki uspešno sledi uspehom očeta Simona Hočevarja.

To je bila tretja izbirna tekma za sestavo spustaške reprezentance, druga v sprintu.

Ne spreglejte