Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2016,
21.19

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Žnidaršič Luka Žganjar

Petek, 10. 6. 2016, 21.19

7 let, 10 mesecev

Spustaši na divjih vodah pobrali zlato, srebro in bron

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Svetovni pokal v spustu na divjih vodah v Celju se je za slovensko ekipo začel uspešno. Na tekmi klasičnega spusta med Zagorjem in Hrastnikom sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar zmagala med dvojci, v isti konkurenci sta bila Maks Frančeškin in Simon Hočevar tretja, za kolajno srebrnega leska pa je poskrbel kajakaš Simon Oven.

Prva izmed dveh tekem svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki ta konec tedna potekata v Sloveniji, je bil klasični spust. Ta bi po prvotnih načrtih sicer moral potekati na Ljubnem ob Savinji, a jo je organizatorjem zagodel vodostaj, zato je klasika potekala na rezervni lokaciji med Zagorjem in Hrastnikom.

Na Savi so se slovenski predstavniki dobro znašli, saj so v klasičnem spustu, ki sicer ni najmočnejše slovensko orožje, osvojili tri kolajne. Za prvo kolajno slovenske reprezentance je poskrbel kajakaš Simon Oven, ki je bil drugi, zaostal pa le za francoskim predstavnikom Paulom Jeanom. Tretji je bil Čeh Kamil Mružek.

"Žal mi je za tisto sekundo"

"Zdaj, ko vem, da sem zaostal samo sekundo za zmagovalcem, mi je malo žal, ker bi vmes lahko kaj izboljšal, ampak tudi drugo mesto ni slabo. Na progi sta samo dva zahtevna dela, sicer so bolj ravnine. Dobro je, ker poznaš okolico, ampak prave prednosti pred tekmeci pa nismo imeli. Prednost imamo le na Prusniku, sicer pa ne," je dejal Oven, sicer četrtouvrščeni kajakaš nedavnega svetovnega prvenstva v klasičnem spustu.

Med deseterico najboljših sta tekmo končala še dva Slovenca. Nejc Žnidarčič je bil osmi, Anže Urankar pa deseti. Maks Frančeškin je bil 13., Tim Novak 25., Tim Kolar pa 30.

"Preizkušnja je bila zelo zahtevna, psihično in fizično"

Še posebej veselo pa je bilo v konkurenci dvojcev, kjer so Slovenci osvojili dve kolajni. Zmagala sta dobitnika dveh kolajn na svetovnem prvenstvu v Banjaluki Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, Maks Frančeškin in Simon Hočevar pa sta uspeh dopolnila s tretjim mestom. Med slovenski posadki sta se vrinila Avstrijca Gerhard Schmid in Peter Draxl.

"Vesela sva, da sva se uvrstila na prvo mesto. Imava veliko odličij, ampak do zdaj se je le dvakrat zgodilo, da sva bila na velikih mednarodnih tekmovanjih na prvi stopnički. Danes je tretjič, tako da se veseliva te zmage. Preizkušnja je bila zelo zahtevna, psihično in fizično, tako da sva vesela, da je čoln stekel, kot je moral. Bilo je veliko mirne vode, zato sva se morala zelo potruditi," je bil zmage vesel Žganjar.

V soboto še vrhunec - tekma v šprintu na divjih vodah

V soboto bo na Špici v Celju še vrhunec svetovnega pokala - tekma v šprintu na divjih vodah. Kvalifikacije se bodo začele pol ure prej, kot je bilo sprva načrtovano, tako da bodo kanuisti, kajakašice in kajakaši na Savinji štartali že ob 15.30.

Druga vožnja v omenjenih kategorijah se bo začela ob 16.50. Ob 18.45 se začnejo še kvalifikacije za kanuistke ter moške in ženske kanuistične dvojce (druga vožnja ob 19.10). Finale vseh kategorij se začne ob 21.45, podelitev kolajn najboljšim pa je predvidena za 23.30.

Ne spreglejte