Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
5. 5. 2015,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jošt Zakrajšek Peter Kauzer Benjamin Savšek

Torek, 5. 5. 2015, 14.54

8 let

Slalomisti napeti kot strune, Zakrajšek čaka na izvide

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kajakaši na mirnih vodah so se že vrnili z evropskega prvenstva v Račicah, medtem ko ta konec tedna slalomiste na divjih vodah čakajo izbirne tekme za državno reprezentanco.

Na evropskem prvenstvu v Račicah je precej pod pričakovanji nastopil naš glavni adut Jošt Zakrajšek. V svoji paradni disciplini je osvojil 15. mesto, na 5.000-metrski pa je moral odstopiti. Razlog za to je bilo slabo poučujte, saj je bil kajakaš iz Trzina povsem brez moči. Jošt trenutno še čaka na rezultate krvnih izidov.

"Danes sem dal kri in še čakam izvide," je uvodoma povedal Zakrajšek in nadaljeval: "Žal se evropsko prvenstvo ni končalo po mojih željah. Že ves teden se nisem počutil dobro. Mislil sem, da sem bil utrujen zaradi dolge vožnje, saj smo se zaradi zastojev na cesti do Prage vozili kar enajst ur. Upal sem, da se bom do tekme nekako sestavil. Prva tekma je še nekako šla, potem pa je šlo vse skupaj samo še navzdol. Kljub vsem težavam sem se odločil, da bom nastopil tudi na 5.000-metrski razdalji, kar je bila slaba odločitev. Takoj po štartu sem bil že na začelju skupine in kmalu ugotovil, da nima smisla," je še povedal Zakrajšek, ki je na prvenstvu računal na najvišja mesta. Kaj je vzrok slabega počutja, bo znano v prihodnjih dneh.

Slalomiste čaka igra živcev

Ta konec tedna slovenske kajakaše in kanuiste v slalomu na divjih vodah čakajo izbirne tekme za slovensko reprezentanco. Pravzaprav gre za igro živcev, saj morajo tekmovalci v kratkem času pokazati vse znanje. Letos bo napetost še večja, saj je zadnji konec tedna zaradi previsokega vodostaja Soče prva izbirna tekma v Solkanu odpadla. To pomeni, da bosta zdaj šteli le dve od treh tekem. Izbirne tekme bodo štele za nastop na evropskem prvenstvu in na tekmah svetovnega pokala. Za svetovno prvenstvo v Londonu, kjer lahko nastopijo le trije tekmovalci iz vsake države, pa bo štela skupna uvrstitev v svetovnem pokalu.

Kot že vsa zadnja leta bo najbolj napeto med kajakaši in kanuisti, medtem ko je med kajakašicami in dvojci praktično že vse vnaprej odločeno. Aktualna svetovna prvaka v dvojcu Luka Božič in Sašo Taljat sta si zaradi bonusov iz lanske sezone že zagotovila mesto v reprezentanci. Veliko lažje diha tudi naš najboljši kanuist Benjamin Savšek, ki ima zaradi drugega mesta na svetovnem prvenstvu v ZDA prav tako bonus.

"Letos bo lažje. Lahko bom štartal bolj sproščeno in z mislimi na evropsko prvenstvo, ki bo konec maja v Markkleebergu. Lahko rečem, da sem za zdaj v dobri formi. To je pokazala tudi tekma v Liptovskem Mikulašu, tako da imam lahko visoka pričakovanja," je na novinarski konferenci povedal kanuist iz Tacna, ki poudarja, da so na izbirnih tekmah zelo pomembne tudi izkušnje, zato imajo mlajši tekmovalci zmeraj nekaj več težav s pripravo na tekmo. Poleg Benjamina Savška se bodo za mesta v ekipi borili še Jure Lenarčič, Anže Berčič, Luka Božič in Blaž Cof.

Vrača se Peter Kauzer

Zanimivo bo spremljati tudi kajakaše, saj se po poškodbi vrača naš najboljši kajakaš Peter Kauzer. Zanimivo bo videti, v kakšni formi je Hrastničan po skoraj enoletni odsotnosti. Poleg njega so glavni kandidati za reprezentanco še Janoš Peterlin, Martin Albreht in Simon Brus. Vsekakor je zadaj še nekaj mlajših tekmovalcev, ki lahko mešajo štrene najboljšim.

Ne spreglejte