Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 3. 2015,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anže Berčič Jure Lenarčič Blaž Cof Tacen

Sobota, 28. 3. 2015, 18.48

8 let

Slalomisti iz Tacna in Soških elektrarn najboljši na narasli Savi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kajakaši in kanuisti so se v Tacnu pomerili na prvi slalomski tekmi na Savi, ki je bila hkrati tudi izbirna tekma za sestavo mladinske reprezentance in ekipe mlajših članov za SP v Braziliji.

Obilne padavine v preteklih dneh so ogrožale izvedbo tekme v Tacnu, a so jo po nekajurni prestavitvi le izvedli. V zahtevnejših razmerah so se najbolje znašli slalomisti domačega kluba Tacna ter predstavniki Soških elektrarn. V članski konkurenci kanuistov je s tekmeci suvereno opravil Anže Berčič, za njim pa sta se zvrstila kolega iz domačega kluba Jure Lenarčič in Blaž Cof. V konkurenci mladincev je bil najboljši Jakob Jeklin.

Tako kot v konkurenci kanuistov so bili med člani najboljši kajakaši domačega kluba. S sekundo in 31 stotinkami naskoka se je zmage veselil lanski svetovni mladinski podprvak Vid Kuder Marušič. Drugo mesto je zasedel Martin Albreht, tretji pa je bil Žan Jakše. Zelo hiter je bil na progi tudi mladinec Niko Testen, ki je v absolutni konkurenci zabeležil tretji čas tekmovanja.

Eva Terčelj je nastopila le v prvi vožnji, v kateri je postavila najboljši čas. Z najboljšo drugo vožnjo se je v članski konkurenci kajakašic na prvo mesto uvrstila Primorka Urša Kragelj, druga je bila Terčeljeva, tretja pa še ena predstavnica KKK Ljubljana Ajda Novak. Med mladinkami je zmagala predstavnica KKK Tacen Lea Novak.

Ta konec tedna pa v nemškem Markkleebergu, kjer bo maja EP v slalomu na divjih vodah, poteka tudi mednarodna tekma za točke ICF. Trije slovenski tekmovalci so bili danes uspešni, Benjamin Savšek je bil med kanuisti v kvalifikacijah peti, Simon Brus med kajakaši 20., Peter Kauzer pa 25., vsi pa so se uvrstili v nedeljski polfinale. Nedeljska tekma se bo s polfinalnimi preizkušnjami začela ob 10.30, finale bo na sporedu ob 15. uri.

Ne spreglejte