Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 1. 2014,
18.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Niš

Nedelja, 5. 1. 2014, 18.04

8 let

Slabe: Čestitke fantom za motivacijo. Vsaka zmaga šteje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kljub pirovi zmagi slovenske odbojkarske reprezentance proti Makedoniji je selektor Luka Slabe čestital svojim varovancem in poudaril, da prav vsaka zmaga šteje.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Tekma ni bila lahka. Po izgubljenem obračunu, ki je odločal o prvem mestu, se je bilo težko zbrati in pripraviti. A dogovor je bil, da mi danes dvoboj dobimo s 3:0, svoje smo opravili dovolj dobro, da smo tekmo dobili. Čestitke fantom, da so bili dovolj motivirani, mislim, da če ne bi bili, bi bila tekma precej daljša. Seveda pa ni bilo vse idealno, daleč od tega. Že govorica telesa Tineta Urnauta je marsikaj povedala. Bil je povsem izčrpan, bil sem tik pred tem, da ga zamenjam, a ga pri sprejemu nujno potrebujemo, nismo pa ga uporabljali v napadu in bloku. Svoje delo je opravil kapetansko. Tudi Makedonci so igrali dobro. Na tem turnirju so bili nevarni vsem ekipam, mislim, da jih tako gladko, kot smo jih mi premagali v drugem nizu, ni nihče. Pomembno je, da smo zmagali, saj vsaka zmaga šteje, ne glede na to, da nam kaj bistvenega ne prinaša. Bi pa nam lahko, če bi se 'poklopili' rezultati drugih skupin."

Gregor Ropret, podajalec Slovenije: "V včerajšnji tekmi proti Srbiji smo se iztrošili tako fizično kot psihično. Zato smo vedeli, da nas proti zelo solidni Makedoniji, ki je 'mučila' tako Portugalsko kot Srbijo, čaka težko delo. Pričakovali smo, da se bodo nizi lomili v končnici, morali smo biti potrpežljivi, kar smo tudi bili. Mislim, da smo mi tu realne cilje izpolnili. Premagali smo dve ekipi podobne kakovosti, kot je naša, upali smo, da lahko še enkrat presenetimo tudi Srbijo. A Srbi nam tega niso dopustili. Mi nismo izkušeni, kot so Srbi, ki se jim zaradi tega manj poznajo kratke priprave. Poleg tega Srbija v sezoni odigra več tekem, zato so bolj uigrani, bolj se čutijo med seboj. Mi smo dali vse od sebe, ni nam uspelo, svoje so dodale tudi zdravstvene težave, a upanja ne bomo izgubili. Še vedno mislim, da če bomo delali, delali in še enkrat delali, bo slej kot prej prišel tudi odmeven rezultat. Rezerv je še veliko, tako v obrambi kot v napadu."

Ne spreglejte